ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het grote boek der toverkunsten

Originele titel: The book of wizardry

Cornelius Rumstuckle

Het grote boek der toverkunsten Type: Hardcover
Uitgever: De Fontein
Gewicht: 775 gram
Aantal Pagina's: 320
ISBN: 90-261-3125-9
ISBN-13: 978-90-261-3125-7
Categorie: Hobby
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Hoe word ik tovenaar? Sommige mensen verdiepen zich hun hele leven al in magie en tovenarij, maar zij leren het nooit. Nu is er dit handboek, waarin de 22 strengst bewaakte geheimen worden onthuld.
In dit boek leer je toveren. Hoe schakel je over op toverkracht, hoe maak je een échte toverstok, hoe voorspel je de toekomst en hoe bouw je een toverkasteel? Als je dat allemaal kunt, begint Het Grote Toveravontuur. Om de geheime code te vinden, moet je grotten en donkere torens verkennen, maar ook monsters bevechten (schrik vooral niet van gekrompen hoofden). Met elke stap kom je dichter bij een lidmaatschap van het officiële Tovenaarsgilde. Kun jij de code kraken?...
Iets meer over de auteur: Cornelius Rumstuckle werd lid van de tovenaarsgilde in 1514 en werd 78 jaar later de jongste voorzitter aller tijden. Deze post bekleedt hij vandaag de dag nog steeds.

Uittreksel


Blz. 7: Het is niet eenvoudig. Helemaal niet. Sommige mensen proberen hun leven lang om te toveren en krijgen het nooit onder de knie, de stumperds.

Gelukkig heb jij nu de hulp van dit boek.

Dat is nooit eerder voorgekomen. In de hele geschiedenis van de tovenarij niet. Er is nooit een officieel handboek van het Tovenaarsgilde aan iemand verstrekt.

Ik weet ook niet of ik het ermee eens ben. Maar goed, ik ben aangesteld als je leraar, dus zal ik het je leren. Tegen de tijd dat je dit boek helemaal hebt doorgewerkt, ben je een tovenaar. En een goede ook, al kost het me mijn kop.

Misschien ben je wel zo goed dat je tot het Gilde kunt toetreden. Natuurlijk heb je een lange weg te gaan. Je zult dit boek van voor naar achter moeten doorwerken voordat je ook maar aan het Gilde hoeft te denken. En ik bedoel doorwérken. Er wordt niet gelummeld, zoals op school.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is een 'wonderbaarlijk' boek; tof geschreven, informatief en onbewust diepgaand. Ik raad het zelfs aan elke volwassene aan... maar, hij of zij moet wél geïnteresseerd zijn in de wereld van de Magie. Vanaf bladzijde 136 begin je aan de zoektocht: je gaat op zoek naar de Tovenaarsgilde '€“ en, je leert daarbij met een pendel omgaan. Erg grappig, en vooral een aanrader voor Harry Potter fans, zou ik durven zeggen.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht