ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Haai, hoe is het met jou?

Originele titel: How it feels to be attacked by a shark

Michelle Hamer

Haai, hoe is het met jou? Type: Paperback
Uitgever: De Fontein
Gewicht: 255 gram
Aantal Pagina's: 207
ISBN: 90-261-2252-7
ISBN-13: 978-90-261-2252-1
Categorie: Weetjes allerlei
Richtprijs: € 10

Korte Inhoud


Ongelofelijke, maar wel waar gebeurde verhalen! Dit is een verbazingwekkende verzameling verhalen uit het leven gegrepen van gewone mensen, zoals jij en ik. Een bijzonder meeslepend boekje, waar je in korte stukjes, getuigenissen krijgt van mensen die op één of andere wijze in een niet alledaagse situatie verkeerden, en waarbij we voor een stukje kunnen inschatten hoe men dit kan beleven. Het boekje begint uiteraard met het stukje dat de inspiratie was voor de titel van het boek, namelijk een man die bij het duiken naar kreeften werd aangevallen door een haai, en op een zeer indrukwekkende wijze oog in oog kwam te staan met de dood. Maar je krijgt ook de getuigenis van iemand die van geslacht veranderde, een andere die werd getroffen door de bliksem, tot drie maal toe, iemand die ruim 220 kg woog. Slachtoffer van feiten of situaties, daders van andere daden of handelingen, zoals het redden van een kind of een getuige van je huwelijk... Het is zo divers, maar meeslepend... Een avonturenboekje op zijn best, maar dan wel gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Een subliem en zeer boeiend bundeltje van avontuurlijke verhalen.

Uittreksel


Blz. 7: Ik heb dit jaar zo veel verhalen gehoord - bizar, hartverwarmend of heel verdrietig. Soms moest ik er zo om lachen dat de tranen me over de wangen liepen, dan weer hield ik mijn adem in van angst en afschuw. Sommige van die verhalen zal ik mijn hele leven niet meer vergeten.

In dit boek is een scala van emoties en ervaringen te vinden. Alle verhalen zijn waar gebeurd en worden verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Allemaal zullen ze je op een of andere manier raken.

Ik hoop dat je bij het lezen van dit boek niet alleen een zucht zult slaken van verbazing, schrik of bewondering, maar ook meer inzicht zult krijgen in de kracht van de menselijke geest, zoals die uit deze verhalen naar voren komt. Veel belevenissen zullen nog dagenlang door je hoofd blijven spoken en je misschien ook inspireren, maar allemaal zullen ze je iets leren over de moed en veerkracht die mensen kunnen opbrengen als er iets onvoorstelbaars gebeurt en het er werkelijk op aankomt.

- Michelle Hamer -

Recensie

door Tsenne Kikke
Michelle Hamer, een Australische journaliste, is begonnen met haar eigen verhaal. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen - allemaal via een keizersnede geboren en in dit boek is ze van harte bereid om aan iedereen die het lezen wil te vertellen hoe zij dat aanvoelde. Daarnaast heeft ze andere Australische verhalen verzameld en samengebundeld in dit werk. Elk verhaaltje is kort en neemt slechts enkele bladzijden in beslag. Sommige zaken zijn écht moeilijk te geloven, vooral dat verhaal over de man die het bezoek van aliens kreeg. In elk geval is het een samenbundeling van verhalen van mensen die geluk hebben gehad in hun ongeluk: ze kunnen het nu nog navertellen.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht