ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De sekte

Originele titel: The program

Gregg Hurwitz

De sekte Type: Paperback
Uitgever: De Fontein
Gewicht: 591 gram
Aantal Pagina's: 350
ISBN: 90-261-2205-5
ISBN-13: 978-90-261-2205-7
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Tim Rackley was een uitstekende US Deputy Marshall, maar zijn carrière heeft een andere wending gekregen. Hij werkt bij de beveiliging van een warenhuis wanneer Hollywood-regisseur Will Henning hem om hulp vraagt. Henning biedt hem veel geld en belooft zijn invloed uit te oefenen om Tim weer Marshall te maken. Ze hebben iets gemeenschappelijk: ze hebben beiden hun dochter verloren.

Tims dochter is vermoord dochter is opgenomen in een sekte. Uit vrije wil zal het meisje niet terugkeren, want over een vrije wil lijkt ze niet meer te beschikken. Het heeft er alle schijn van dat deze sekte haar leden brainwasht. Tim besluit Henning te helpen en hij komt al snel tot de conclusie dat er maar één manier is om Hennings dochter te redden. Maar is het mogelijk om een organisatie binnen te dringen die nieuwkomers hersenspoelt, en om daarbij het volle verstand te bewaren?

Uittreksel


Blz. 5: Tot verbazing van de toeristen en een stel leerlingen van groep vijf, onder toezicht van een gezette leraar, hurkte de vrouw naakt bij de vier meter hoge mammoet om te plassen. Ze hield zich vast aan de buitenkant van het ijzeren fantasiehek rond het uitgestrekte Lake Pit, de belangrijkste attractie van de Tar Pits van La Brea. Haar gezicht was nog glad en zonder rimpels. Ze had een tiener kunnen zijn.

Een paar kinderen lachten. Een forsgebouwde man in een wit schildersjasje en een streepjeshemd stopte met zijn trage geroffel op een stel bongo's, pakte het geld dat hij in een omgekeerde zonnehoed had verzameld en ging er haastig vandoor. Een oudere toerist klakte misprijzend met haar tong en klemde de camera die over haar schouders hing wat steviger tegen zich aan. Haar man keek toe met halfopen mond, alsof hij niet wist of dit de werkelijkheid was of een voorbode van naderende seniliteit.

Recensie

door Tsenne Kikke

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht