ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ideeën om het einde van de wereld uit te stellen

Originele titel: Ideas to Postpone the End of the World

Ailton Krenak

Ideeën om het einde van de wereld uit te stellen Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 285 gram
Aantal Pagina's: 128
ISBN: 90-2590-983-3
ISBN-13: 978-90-2590-983-3
Categorie: Actueel & Human Interest
Richtprijs: € 18,99

Korte Inhoud


Inheemse volkeren hebben al eerder het einde van de wereld gezien. Nu is de mensheid bezig aan een collectieve mars naar de afgrond. Wereldwijde pandemieën, extreem weer en enorme bosbranden kenmerken dit tijdperk dat velen nu het Antropoceen noemen.

Vanuit Brazilië haalt Ailton Krenak in dit boek enkele diepgewortelde westerse ideeën over de mensheid en onze relatie tot de natuur onderuit. Volgens hem staat onze wereld aan een ecologische en economische afgrond. Daarom stelt hij een paradigmaverschuiving voor die nodig is voor het voortbestaan ervan. Het resultaat is een indrukwekkende combinatie van sociale kritiek, milieu- en ecologiestudie, geschiedenis en politiek.

De 67-jarige Ailton Krenak is leider van de inheemse bevolkingsgroep 'Krenak'. Deze Braziliaanse stam bestond begin 20ste eeuw nog uit 5.000 personen, nu nog maar uit 130. Zijn boek 'Ideas to Postpone the End of the World' werd in de Verenigde Staten een bestseller.

Uittreksel


Sorry, recensiewerk ontbreekt.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht