ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Happinez - Spirituele Scheurkalender 2011

Diversen

Happinez - Spirituele Scheurkalender 2011 Type: Box
Uitgever: Ten Have
Gewicht: 500 gram
Aantal Pagina's: 384
ISBN: 90-259-6071-5
ISBN-13: 978-90-259-6071-1
Categorie: Kalenders
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


365 dagen wijsheid uit alle windstreken en tradities om de dag mee te beginnen of te eindigen. Laat je dagelijks inspireren door teksten afkomstig uit het taoïsme, boeddhisme, hindoeïsme, soefisme en de joodse en christelijke wijsheidtradities. Ook de natuurgodsdiensten en hedendaagse leraren uit de school van de Advaita Vedanta komen aan bod.

Iedere dag een kort moment van bezinning, en toegankelijke informatie over spiritualiteit uit alle delen van de wereld. Dat is het succesvolle recept van de 'Happinez spirituele scheurkalender'. Naast bekende spirituele denkers uit heden en verleden komen ook wijze mannen en vrouwen aan het woord die niet in een specifieke traditie te vangen zijn. Op de achterkant van elk kalenderblaadje wordt nader op het citaat van de dag ingegaan.

Uittreksel


Begin elke dag met een beetje Happinez! De zesde Happinez Spirituele Scheurkalender biedt volop stof om dagelijks even bij stil te staan. De kalender bevat wijsheid uit alle windstreken en tradities. Uit het taoïsme, boeddhisme, hindoeïsme, de islam en het soefisme, het jodendom, christendom en de natuurgodsdiensten. Op de achterkant van de kalenderblaadjes is steeds een toelichting op de spreuk of het citaat van de dag te vinden in de vorm van een beschrijving, verhaaltje, relativering of aanmoediging.

Recensie

door Tsenne Kikke
In samenwerking met mindstyle magazine 'Happinez' werd deze kalender samengesteld door Yashobodhi en Wim van der Zwan. George Hulskramer nam dit jaar de eindredactie voor zijn rekening.

Yashobodhi schreef 'Boeddha's in beeld' (2005) en 'Boeddha in de polder' (2006). Wim van der Zwan is auteur van verschillende boeken over het soefisme en zijn belangrijkste dichters.

Deze kalender is boordevol gevuld met citaten om de dag mee te beginnen, of mee te eindigen. 365 dagen wijsheid uit alle windstreken en tradities. Iedere dag een kort moment van bezinning, en toegankelijke informatie over spiritualiteit uit alle delen van de wereld.

In het kort: dit is een aanrader. Deze scheurkalender mag, bijvoorbeeld, in geen enkel toilet ontbreken. In ieder geval: daar hangt die van mij: in het heilig huisje.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht