ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Happinez Spirituele Scheurkalender 2010

Happinez

Happinez Spirituele Scheurkalender 2010 Type: Ringbound
Uitgever: Ten Have
Gewicht: 510 gram
Aantal Pagina's: 370
ISBN: 90-259-5964-4
ISBN-13: 978-90-259-5964-7
Categorie: Kalenders
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


Deze kalender biedt wijsheid uit alle delen van de wereld.

De dagelijkse citaten nodigen uit tot een moment van bezinning. De voornaamste bronnen zijn de levensbeschouwelijke tradities: het daoïsme, boeddhisme, hindoeïsme, jodendom en christendom, de islam en het soefisme. Maar ook de natuurgodsdiensten zijn vertegenwoordigd.

Op de achterkant van de kalenderblaadjes wordt nader op de citaten ingegaan. Een inhoudelijke toelichting, een verhaaltje, relativering of aanmoediging geeft de dagen kleur. Of de nachten.

Het wordt een inspirerend jaar.

Uittreksel


Voorwoord:

De kalender die je nu in handen hebt, heeft al zijn blaadjes nog. Het is een stapel tijd die nog helemaal moet beginnen. Over een jaar liggen al die blaadjes in de papierbak. Wat dan nog rest is een schutblad aan een touwtje.

Een mimi filmcliché, uit het zwart-wittijdperk, gaat als volgt. We zien een man of vrouw die in de gevangenis zit, of in de hut van een schip. De camera glijdt naar de scheurkalender aan de wand, en in slow motion zien we de blaadjes wegwaaien. Uren, dagen, maanden, jaren - ze gaan in moeizame afwachting voorbij. Elke dag is hetzelfde.

In jouw werkelijkheid gaat het er vast een stuk spannender aan toe. Gebeurtenissen en indrukken volgen elkaar in rap tempo op. Misschien kan deze kalender je helpen elke dag even stil te staan, je bewust te worden van de kansen en de mogelijkheden die het moment je biedt.

Is dat geen mooie realisatie wanneer je het dagelijkse kalenderblaadje afscheurt? Vandaag kun je iets afsluiten. Vandaag kun je iets nieuws beginnen. Vandaag gaat het allemaal zoals het gaat.

Dat maak je dit jaar maar liefst 365 keer mee. We wensen je veel inzicht toe.

Caspar Dullemond
Yashobodhi
Wim van der Zwan

Recensie

door Tsenne Kikke
In samenwerking met mindstyle magazine 'Happinez' werd deze kalender, net als die van vorig jaar, samengesteld door Caspar Dullemond en wel in samenwerking met Yashobodhi en Wim van der Zwan. Dullemond nam de eindredactie voor zijn rekening.

Yashobodhi schreef 'Boeddha's in beeld' (2005) en 'Boeddha in de polder' (2006). Wim van der Zwan is auteur van verschillende boeken over het soefisme en zijn belangrijkste dichters.

Deze kalender is boordevol gevuld met citaten om de dag mee te beginnen, of mee te eindigen. 365 dagen wijsheid uit alle windstreken en tradities. Iedere dag een kort moment van bezinning, en toegankelijke informatie over spiritualiteit uit alle delen van de wereld.

In het kort: dit is een aanrader. Deze scheurkalender mag in geen enkel toilet ontbreken. In ieder geval: daar hangt die van mij.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht