ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boeddha's in beeld

Lucia van der Drift

Boeddha's in beeld Type: Paperback
Uitgever: Ten Have
Gewicht: 220 gram
Aantal Pagina's: 127
ISBN: 90-259-5509-6
ISBN-13: 978-90-259-5509-0
Categorie: Boeddhisme
Richtprijs: € 12,9

Korte Inhoud


Een boeddhabeeld is een menselijke figuur in meditatiehouding met een raadselachtige glimlach op het gezicht. Maar wat en wie stelt het beeld eigenlijk voor? 'Boeddha's in beeld' beschrijft in heldere, korte teksten de ontstaansgeschiedenis en betekenis van 45 boeddha's uit veertien verschillende landen.

Uittreksel


Blz. 7: Het woord boeddha betekent ontwaakt of verlicht. De historische boeddha, Siddharta Gautama, leefde 2500 jaar geleden in Noord-India. Hij kwam ter wereld als prins van de Shakya-stam en leidde een beschermd leven binnen de paleismuren. Toch konden Siddharta's ogen niet gesloten blijven voor het lijden in de wereld dat verbonden is met ouderdom, ziekte en dood. Hij besloot op zoek te gaan naar een manier om een einde te maken aan het lijden. Zijn spirituele zoektocht leidde uiteindelijk tot het bereiken van de verlichting. Dat wil zeggen dat hij een staat bereikte waarin hij de aard van alle dingen doorgrondde. Hij was daarmee verlost van de eindeloze kringloop van geboorte en dood. Na zijn verlichting trok hij door Noord-India en verkondigde zijn leer, de Dharma, aan iedereen die maar naar hem wilde luisteren. Hij ging hiermee door totdat hij op tachtigjarige leeftijd stierf.

Recensie

door Tsenne Kikke
In dit boekje vind je foto's van boeddha's uit volgende landen: India, Indonesië, Cambodja, Laos, Thailand, Birma, China, Japan, Korea, Nepal, Tibet, en enkele foto's van moderne, hedendaagse beelden. Daar waar op iedere rechterbladzijde een kleurrijke afbeelding staat, vind je op de linkerzijde een daarbij horende, verklarende tekst.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht