ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Innerlijk vuur

Originele titel: Taming the tiger within

Thich Nhat Hanh

Innerlijk vuur Type: Hardcover
Uitgever: Ten Have
Gewicht: 395 gram
Aantal Pagina's: 395
ISBN: 90-259-5503-7
ISBN-13: 978-90-259-5503-8
Categorie: Boeddhisme
Richtprijs: € 19,9

Korte Inhoud


Iedereen wil leven in vrede en geluk, maar vaak vormen onze eigen emoties het grootste obstakel daarvoor. In 'Innerlijk vuur' geeft Thich Nhat Hanh de wijsheden uit zijn vele succesvolle boeken in korte meditaties en overwegingen weer, zodat ze gemakkelijk kunnen worden toegepast in ons dagelijks leven. Korte krachtige adviezen die boosheid, angst, jaloezie en andere negatieve emoties kunnen ombuigen.
De Vietnamese monnik Thich Nhat Hanh (1926) weet als wereldberoemd man van de vrede en onderwijzer van het boeddhisme vele miljoenen te inspireren. In dit boek richt hij zijn spirituele inzichten op de basisemoties waarmee elk mens dagelijks worstelt; boosheid, angst en liefde.

Uittreksel


Blz. 261: "Het bewust beoefenen van aandacht leidt tot concentratie en inzicht. Inzicht is de vrucht van het beoefenen, waardoor we kunnen vergeven en liefhebben. Het bewust beoefenen van aandacht, concentratie en inzicht kan je in een kwartier of een halfuur bevrijden van je boosheid en je veranderen in een liefhebbend mens. Dat is de kracht, het wonder van de dharma."

Blz. 297: "Ware liefde is een liefde zonder bezitsdrang. Je houdt van iemand en toch ben je vrij en de ander is dat ook. Liefde waarbij geen sprake is van vreugde is geen ware liefde. Als beide partijen elke dag huilen, is er geen ware liefde in het spel. Bij liefde hoort vreugde, vrijheid en begrip."

Recensie

door Tsenne Kikke

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht