ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mark Rutte is lesbisch

Raoul Heertje

Mark Rutte is lesbisch Type: Paperback
Uitgever: Uitgeverij Contact
Gewicht: 315 gram
Aantal Pagina's: 205
ISBN: 90-254-3526-2
ISBN-13: 978-90-254-3526-4
Categorie: Actueel & Human Interest
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Alles wat je zegt of doet heeft een bedoeling. Dat geldt voor politici, voor BN'ers, maar ook voor jou en mij. Nu probeer ik je bijvoorbeeld te verleiden dit boek te kopen. Volgens mijn reclamebureau moet ik schrijven: 'Raoul vertelt aan de hand van een reeks opmerkelijke onthullingen en hilarische gebeurtenissen het echte verhaal. Het verhaal dat eigenlijk achter de schermen had moeten blijven.

Hij beschrijft het allemaal met een scherp gevoel voor humor en ontziet daarbij niets of niemand. Geholpen door mensen als Johan Derksen, Matthijs van Nieuwkerk, zijn eigen vrouw en Kluun ontrafelt hij de spelletjes die we met zijn allen spelen.' Volgens mij is dit gewoon een bikkelleuk boek dat ook nog ergens over gaat. Dat vindt mijn moeder trouwens ook.

Raoul Heertje is mede-oprichter van Comedytrain en Toomler en introduceerde daarmee de stand-up comedy in Nederland. Vanaf 1995 was hij teamcaptain bij het zeer populaire en gewaardeerde tv-programma Dit was het nieuws. In 2009 had hij bij de VPRO het programma Heerlijk eerlijk Heertje en in 2010 presenteerde hij Wintergasten. Hij schreef voor Sportweek, NRC Handelsblad, Het Parool en maakte interviews voor Vrij Nederland.

Uittreksel


Blz. 153: Controverses, seks, beledigingen, veel lachen: ik lever het op bestelling. Hopelijk hoef ik niet te liegen. Tot nu toe heb ik dat ook nog niet gedaan.

Had ik trouwens al verteld over die Thaise tent van Kluun en mij? Als je daar voor de vijfentwintigste keer Tom Kha Kai bestelt mag je één keer gratis een Thais kippetje beneuken. Laatst mocht ik weer. Op een koude vrijdagmiddag. Had nog net tijd om even te douchen en heb toen mijn kinderen van school gehaald. Best raar zo'n Thais kippetje, want eigenlijk val ik alleen op dikke Surinaamse vrouwen. Nou ja, dat 'dikke' kun je wel weglaten. Als ik Surinaamse vrouw zeg, weet iedereen dat ik een dikke Surinaamse vrouw bedoel. In Gerda Havertong passen minstens acht witte vrouwen. Wist je trouwens dat de vrouw die in Pino zit ook af en toe in Gerda Havertong zit? Als invaller, als een van de acht ziek is. Vreemd overigens, zwarte mannen hebben allemaal van die prachtige lijven. Zie je toch dat dat katoen plukken nog ergens goed voor geweest is.

Zwarte vrouwen zijn veel ongeremder in bed dan witte vrouwen. Witte vrouwen denken dat ze zich moeten gedragen. Ze denken dat ze een imago op te houden hebben. Surinaamse vrouwen weten dat ze toch al bekendstaan als sloeries; die hoeven zich niet meer te gedragen. Als die het lekker vinden laten ze het gewoon merken. Ze lullen de oren van je hoofd. Heerlijk hoor. Een soort Prem Radhakishuns met tieten.

Wist je trouwens dat de Joden zich kapotverdienen aan aids? Eerst peuteren ze miljarden aan onderzoeksgeld los bij overheden en bedrijven, voor een leuke commissie. Daarna gaat het naar allerlei researchers en laboratoria. Die bevinden zich overal op aarde maar heten vooral -berg en -stein. Zelfs in Malawi heet de belangrijkste aidsonderzoeker Moyenda Nyirendastein. Zo blijft het geld binnen de groep rouleren. Je dacht toch niet dat de Joden alleen via Goldman Sachs de wereld leegzuigen? De halvegare religieuzen die de Gejatte Gebieden volbouwen moeten ergens hun geld vandaan krijgen.

Waarom zou je trouwens een medicijn moeten uitvinden tegen aids? Al die moeite voor mannen die ziek worden omdat ze met hun geslachtsdeel in de ontlasting van andere mannen willen poeren? Een goeie psychiater lijkt me een beter idee. Je weet toch dat je verkeerd bezig bent als je dezelfde hobby hebt als een katholieke priester?

Nu wacht je natuurlijk op het beledigen van een paar Moslims. De PVV-hooligans zullen roepen dat ik daar te bang voor ben. Volgens de absolute leider van de hooligans besodemietert een Moslim-Nederlander die zich goed gedraagt de kluit. Volgens hem zijn het uiteindelijk allemaal Mohammed B.'s. Toch mag je de PVV-hooligans en andere mensen met een zachte g niet met nazi's vergelijken. Wat denk je dat je krijgt als je een hakenkruis uitvouwt? Precies: die vogel van het PVV-logo.

Joden en Moslims worden vaak met elkaar vergeleken maar dat slaat nergens op; bij Joden zijn bijvoorbeeld alleen de mannen besneden. Dan klopt de vergelijking toch al niet meer? Aan Moslim-Nederlanders maak ik geen woorden vuil, hoewel het leuk is dat ze dat dan zelf op hadden moeten ruimen. In een boek een groep analfabeten beledigen is volslagen zinloos. Laat ze eerst maar eens leren 'vuile rotjoodt' zonder t te schrijven.

Zelfs als je het boek nu in de prullenbak gooit ben ik een blij man. Een boek dat mensen tot zulke daden aanzet is een gegarandeerde knaller. De uitgeverij zal adverteren met 'Heertjes boek mag niet in uw prullenbak ontbreken'. Ook meteen een mooi item voor de interviewer bij een gesprekje op tv of op de radio. We weten inmiddels dat redacteuren alle vragen en mogelijke antwoorden van tevoren regelen voor de presentatoren. Om ze al die moeite te besparen heb ik het script zelf al geschreven. Scheelt een redacteur of minimaal één oortje.

Recensie

door Tsenne Kikke

Cabaretier Raoul Heertje schreef het boek 'Mark Rutte is lesbisch' over de toneelstukjes die wij allemaal in het dagelijks leven opvoeren en de ongeschreven regels van de media.

In 2009 maakte Heertje voor de VPRO het televisieprogramma 'Heerlijk Eerlijk Heertje' over hetzelfde thema. Daarin liet hij zien hoe de televisie te werk gaat. Volgens Raoul zijn bijna alle interviews voorgekookt, of tenminste bevooroordeeld. Bovendien gedragen mensen zich heel anders als ze weten dat ze op tv komen.

Hoewel Raoul Heertje in zijn boek de media als voorbeeld gebruikt, waarschuwt hij dat we niet moeten denken dat het zich tot krant en televisie beperkt. Iedereen gebruikt dezelfde trucs, en iedereen maakt zich druk over de schone schijn.

Ja, politici liegen. Ja, journalisten zijn selectief. Ja, de mens is pragmatisch. De mensen die erin worden aangehaald zijn Nederlanders en weinigen onder hen zijn in België bekend.

Zo schreef een recensent: "Enfin, het boek zal even spraakmakend zijn omdat het vast niet ethisch is de geheimen van Matthijs van Nieuwkerk en Tofik Dibi te spuien. Dat is niet netjes van Heertje. Journalisten en politici hebben bepaalde gedragscodes, met elkaar en met het publiek, en dat vind iedereen fijn en zo moet het blijven. Zo werkt het nu eenmaal."

Van echte humor is er weinig sprake, eerder zwarte humor. Anderzijds toont Heertje in dit boek aan hoe wij allen meedraaien in het door hem benoemde 'Circus' en welke trucs wij hebben om aan onze trekken te komen, zonder ooit ons ware gezicht te laten zien. Genadeloos legt Heertje de vinger op onze zere plek. Maar dat deed Shakespeare indertijd al.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht