ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Virtueel vreemdgaan

Martine Poorten

Virtueel vreemdgaan Type: Paperback
Uitgever: Uitgeverij Contact
Gewicht: 140 gram
Aantal Pagina's: 100
ISBN: 90-254-2735-9
ISBN-13: 978-90-254-2735-1
Categorie: Liefde & Romantiek
Richtprijs: € 14,5

Korte Inhoud


Dankzij moderne communicatiemiddelen als e-mail, sms en chat is het steeds eenvoudiger om contact met anderen te maken en te onderhouden. Martine Poorten kwam er bij toeval achter dat haar echtgenoot er op die manier een groot aantal buitenechtelijke contacten op na hield. Een rondgang langs vriendinnen en kennissen leerde haar dat virtueel vreemdgaan vaker voorkomt dan je zou denken.

Haar ervaringen en onderzoek beschreef Poorten in een handige doe-het-zelf-gids om na te gaan of, en zo ja hoe, je partner virtueel overspel pleegt. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, afbeeldingen en instructies toont ze hoe je alle geheimen van de bedrieger boven tafel krijgt. Op humorvolle wijze en met veel anekdotes beschrijft ze onder meer hoe je de symptomen van virtueel vreemdgaan herkent, hoe je een wachtwoord kraakt en hoe je een harde schijf of mailbox doorzoekt op belastend materiaal. Hoe je achterhaalt met wie je partner chat, mailt of sms't en hoe je aan de hand van zijn gsm kunt lokaliseren waar hij zich nu echt bevindt.

Uittreksel


Blz. 109: Het afgelopen jaar had mijn echtgenoot dertien minnaressen en vier minnaars. Dat laatste weet hij zelf nog steeds niet, en ik ben nog steeds niet van plan hem dat te vertellen. Soms is het namelijk beter om dingen voor jezelf te houden. Hoe zou hij reageren als hij wist dat die zogenaamde blonde stoot, waar hij zo spannend mee kon chatten, eigenlijk een jaarclubgenoot van hem was die een geintje met hem uithaalde? De overige drie waren kerels die zich als vrouw voordeden in chatrooms en op datingsites. Iedere vrouw zou dat direct doorhebben, want in plaats van 'hihi' chatten ze 'hahahaha' zodra je een vette opmerking voorschotelt.

Nadat ik het 'digitale schuurtje' van mijn man aan een nauwgezet onderzoek had onderworpen, verloor ik zeven kilo in vier weken. Wat ik aanvankelijk ook verloor was het vertrouwen in ons huwelijk en de hoop op een goede afloop. Maar hij zette mij ook aan het denken over hoe slecht ik hem eigenlijk kende. Waarom deed hij wat hij deed? Had hij eigenlijk wel door hoezeer hij mij had gekwetst, al was het dan maar vitueel? En wat had ik eigenlijk gedaan, of misschien wel juist gelaten, dat het zover was gekomen?

Recensie

door Tsenne Kikke
Zoals elke lezer kan uitmaken is dit klein, maar handig boekje bestemd voor mensen die gaarne willen weten waarom hun partner zoveel en zolang aan zijn of haar computer zit en het vermoeden heeft dat het niet enkel en alleen voor zijn/haar '€˜werk'€™ is... Boeiend leesgenot, gegarandeerd; maar het boekje wel snel aankopen, vooraleer hij of zij het doet! Met andere woorden: als je partner het eerst in handen krijgt, kan hij/zij de nodige voorzorgen nemen en andere programma's aanschaffen zodat jij het niet meer kunt verifiëren! Anderzijds is het ook wel handig voor elke ouder die toch iets graag wenst aan de weet te komen over zoon- en/of dochterliefs computergedrag.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht