ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Trouwen met Boeddha

Originele titel: Marrying Buddha

Wei Hui

Trouwen met Boeddha Type: Paperback
Uitgever: Uitgeverij Contact
Gewicht: 345 gram
Aantal Pagina's: 286
ISBN: 90-254-2703-0
ISBN-13: 978-90-254-2703-0
Categorie: Erotiek & Sensualiteit
Richtprijs: € 17,9

Korte Inhoud


Een succesvolle schrijfster die op zoek is naar zekerheid in leven en liefde: Wei Hui heeft haar nieuwe roman duidelijk gebaseerd op haar eigen tumultueuze leven. In een half fantastische, half realistische sfeer gaat ze op zoek naar de ideale liefde die ze uiteindelijk vindt bij de serene Muju. Maar daar gaat een verhaal aan vooraf over decadentie in New York en Shanghai, en dat was zo controversieel dat het boek in China snel werd verboden. Trouwen met Boeddha is een verhaal over de erotiek van eten, reizen, en de kracht van de uitgestelde ejaculatie...

We zien China langzaam veranderen van een gesloten staat naar een land waarin westerse elementen een steeds grotere rol gaan spelen: wie vooruit wil kijken, leest 'Trouwen met Boeddha'.

Uittreksel


Blz. 24: Ik ben negentwintig jaar geleden op Putuoshan geboren, in een vredige en mooie tempel, genaamd Tempel van de Deugdzame Regen.

Mijn moeder was een devoot boeddhiste. Toen ze zwanger van mij was, nam ze - vergezeld door mijn vader - de boot naar Putuoshan en bad er in de tempel voor een vredige en voorspoedige toekomst van de baby en de familie. In de Tempel van de Deugdzame Regen hadden mijn ouders aan de oudste eerbiedwaardige priester een gebedsdienst van een halve dag gevraagd, om de zegeningen van de Boeddha veilig te stellen.

Die avond, in het halfduister, toen de lampionnen werden aangestoken, kreeg mijn moeder pijnlijke weeën, en ik werd te vroeg geboren. Mijn geboorte veroorzaakte behoorlijk wat opschudding in de tempel, maar gelukkig verliep een en ander zonder complicaties en maakten moeder en kind het goed.

De volgende dag lieten mijn ouders een inwijdingsceremonie voor mij organiseren, waarbij ik de devote boeddhistische naam 'Zhihui' kreeg, hetgeen letterlijk 'wijsheid' betekent. In het boeddhisme wordt dit gezien als de basis voor het bereiken van de verlichting.

Recensie

door Tsenne Kikke

Dit is een autobiografie én een vervolg op haar eerste boek 'Shangai Baby', dat in China nog altijd verboden is. Zo’n 40.000 exemplaren belandden op de brandstapel en de uitgeverij moest zelfs haar deuren sluiten. Het is een zacht seksueel getint werk aangelengd met een vleugje Boeddhistische wijsheden. 'Marrying Buddha', is nu ook in het Mandarijns vertaald en in China verdeeld, maar enkel nadat Wei Hui er een 3.000-tal expliciet seksuele woorden eruit had geknipt, en er een andere titel had voor gevonden. Het leest vlot, en als je van dit soort van literatuur houdt, geeft het je enkele uren aangename ontspanning.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht