ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gestrikt

Originele titel: Mantrapped

Fay Weldon

Gestrikt Type: Paperback
Uitgever: Uitgeverij Contact
Gewicht: 384 gram
Aantal Pagina's: 303
ISBN: 90-254-2673-5
ISBN-13: 978-90-254-2673-6
Categorie: Literair
Richtprijs: € 19,9

Korte Inhoud


Trisha heeft rijdom gekend en armoede, en ze heeft een duidelijke voorkeur voor rijkdom. Maar plotseling raakt ze niet alleen arm in materiële zin, ook haar identiteit wordt haar afgenomen. Als ze op de trap iets te dicht langs Peter Watson loopt, verwisselen haar ziel en de zijne van lichaam. Trisha wordt 'gestrikt' in het jeugdige strakke lijf van trendy Peter. Sommigen zouden dit als een verbetering kunnen zien, maar Doralee, de vriendin van Peter denkt daar heel anders over.

'Gestrikt' is een hilarische roman over geslachtsverwisseling, klasseverwisseling chaos en verwarring. Daarnaast is het een voortzetting van het levensverhaal van Fay Weldon, geboren op 22 september 1931. Net als Trisha heeft zij ook rijkdom gekend, en armoede. En ook zij is in meerdere of mindere mate 'gestrikt' geweest door mannen.

Uittreksel


Blz. 5: Trisha was arm geweest, Trisha was rijk geweest, en ze wist dat je rijk het best af was. Nu was de armoede weer aan de beurt.

Het matras waar Trisha op sliep, was het duurste dat er te koop was: dat was haar troost. Madonna had er net zo een. Trisha had het negen jaar geleden gekocht, toen ze de loterij had gewonnen. Wat de fabrikant erover beweerde was waar. Als ze 's morgens wakker werd, had ze geen stijve gewrichten en geen centje pijn in haar rug. Het kon wel eens zijn dat ze huilde als ze wakker werd, maar niet van de pijn.

Maar nu kwam de pijn weer om de hoek. In haar nieuwe onderkomen was geen ruimte voor zo'n groot en decadent bed als het hare. Ze dacht altijd dat ze zo vastberaden was, zo stevig in haar schoenen stond, maar nu voelde ze opeens haar knieën slap worden en de tranen opwellen. Ze was alleen op de wereld, had niet eens een behoorlijk bed of een blijvend kussen waar ze haar hoofd op kon leggen. Vroeger leek het leven zo makkelijk. Je deed je best en dan kwam het goed. In de advertentie in d e gids had een jonge vrouw gestaan, in haar eentje zittend op bed, met een glas wijn naast zich op de roze-met gouden bloemetjesbekleding van het matras. Het was geslaagd voor 'de test met het wijnglas', die bewees hoe snel de veren inspeelden op plotselinge verplaatsingen van het gewicht. Zo hoorde het leven te zijn: glossy en inegsteld op wie het kon betalen

Recensie

door Tsenne Kikke

Het verhaal heeft drie hoofdrolspelers: Trisha, Doralee en Peter. Je houdt van die karakters, of je houdt er niet van. Zwart-wit is hier de boodschap, geen grijstinten.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht