ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Groot lexicon van nog meer nutteloze feiten

Hein Meijers & Simon Rozendaal

Groot lexicon van nog meer nutteloze feiten Type: Paperback
Uitgever: Uitgeverij Contact
Gewicht: 107 gram
Aantal Pagina's: 110
ISBN: 90-254-2671-9
ISBN-13: 978-90-254-2671-2
Categorie: Weetjes allerlei
Richtprijs: € 7,95

Korte Inhoud


Verbaas uw familie en vrienden met parate kennis over de opmerkelijkste feiten. Zeg bij het schenken van de koffie: “Wisten jullie dat koffie dodelijk is bij 80 kopjes?” Of vertel, wanneer u een vuurtje geeft, dat de temperatuur van een brandende sigaret circa 700 graden Celsius bedraagt. Met dit soort heerlijke zinloze feiten staat dit groot lexicon vol: Albert Einstein had geen rijbewijs. Na 200.000 keer fronsen blijft de rimpel zitten. Een rode bosmier laat zich goed als nietje gebruiken. De werktitel van het liedje ‘Yesterday’ van de Beatles luidde ‘Scrambled eggs’, roereieren. De mens ziet vier keer zo scherp als een hond. De meeste lichaamscellen gaan maar een maand mee, dus twaalf keer per jaar is een mens weer als nieuw. De koning van Egypte keerde in 1300 voor Christus terug met een rijke oorlogsbuit: 13.000 afgehakte geslachtsdelen van de overwonnen tegenpartij. Met dit soort heerlijke zinloze feiten staat dit groot lexicon vol. Het zijn verrassende, ongelooflijke, vaak grappige maar altijd feitelijk juiste wetenswaardigheden.

Het Groot lexicon van nutteloze feiten was een even verrassend als doorslaand succes. Hier is het onmisbare vervolg.

Uittreksel


Blz. 7: "In het eerste deel van ons dappere dunne lexicon zaten een paar kreukelaars: zo werd de Asmat-inboorling (die te Nieuw-Guinea, na consumptie van de hersenen van ongezonde tegenstanders, last kreeg van een soort gekke-koeienziekte) Asman genoemd. Een tikfout, net als het jaartal van de eerste toepassing van rubber als vlakgommetje in 1997 (en niet 1897). En tot ons verdriet zetten we u op het verkeerde been door te beweren dat mannelijke zeepaardjes hun broedsel in hun bekje bewaren, terwijl ze toch zijn opgezadeld met een speciaal broedzakje.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht