ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Weer een groot lexicon van nutteloze feiten

Hein Meijers & Simon Rozendaal

Weer een groot lexicon van nutteloze feiten Type: Paperback
Uitgever: Uitgeverij Contact
Gewicht: 103 gram
Aantal Pagina's: 96
ISBN: 90-254-2656-5
ISBN-13: 978-90-254-2656-9
Categorie: Weetjes allerlei
Richtprijs: € 7,95

Korte Inhoud


Hier is echt een nutteloos feit dat u liever niet had geweten: in uw oksel zitten aan het eind van de dag 100 miljoen bacteriën per vierkante centimeter. Onschadelijker, maar al even nutteloos, is de wetenschap dat zo'n één procent van de ruis op de televisie wordt veroorzaakt door de resterende straling van de oerknal waarmee het heelal een aanvang nam. Of dat een onweerswolk net genoeg water bevat om een badkuip te vullen. Misschien zijn niet eens alle feiten even nutteloos: het is best goed om te weten dat een rode drankneus te verhelpen is door stevig aan je oren te wrijven.

Het is inmiddels een goede traditie: het 'Groot lexicon van nutteloze feiten' is al enige jaren de cadeauboekentip bij uitstek voor de nieuwsgierige mens.

Uittreksel


Enkele nutteloze feiten:

- In het middelpunt van de aarde weegt een mens niets.

- Een atoom heeft een doorsnede van 0,00000008 centimeter.

- Als je alle levende wezens op aarde samen op een weegschaal zet, maken de dieren -inclusief de mensen - maar een tiende procent van het totale gewicht uit.

- In de menselijke darmen zit één kilo bacteriën.

- - De bloedvaten van één mens achter elkaar gelegd omspannen de aarde tweeënhalf keer.

- Het boek 'De poorten van het Paradijs' van de Poolse schrijver Jery Andrzejewski bestaat uit één zin van 40.000 woorden.

- Elke milliliter zeewater bevat één miljoen bacteriën en nog een tien miljoen virussen.

- Op elke vierkante centimeter van de huid huizen 4 miljoen beestjes.

- De hersenen bestaan uit 10 miljard cellen.

- De aarde weegt 5.972.500.000.000.000.000.000.000 kilo.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is weer een bewijs dat een boek aangenamer leest dan al die pagina's op het internet. De meeste van deze 'nutteloze feiten'vind je natuurlijk ook via google en consorten op het web terug - doch, samengevat in dit handig boekje op zakformaat, leest het allemaal veel vlotter. Het is een verzameling van massa's nutteloze feiten die je liever niet had geweten, toch... écht interessant om er enkele aangename uren mee door te brengen of enkele mensen ermee te vermaken.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht