ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Hannibal Lecter Omnibus

Originele titel: Red Dragon – The silence of the lambs - Hannibal

Thomas Harris

De Hannibal Lecter Omnibus Type: Paperback
Uitgever: Luitingh - Sijthoff
Gewicht: 1380 gram
Aantal Pagina's: 985
ISBN: 90-245-5503-5
ISBN-13: 978-90-245-5503-1
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Sinds hij opdook in ‘Rode Draak’ spookt Hannibal Lecter door de verbeelding en de dromen van duizenden lezers over de hele wereld. De boeken met dit legendarische personage, nu voor het eerst in één band verzameld, behoren tot de beste thrillers ooit geschreven, en Hannibal zelf is een onweerstaanbare en fascinerende belichaming van het kwaad.

Uittreksel


Wegens een ziektegeval in mijn familie keerde ik in het najaar van 1979 terug naar mijn geboortegrond, de Mississippidelta, waar ik achttien maanden zou blijven. Ik werkte op dat moment aan ‘Red Dragon’. Mijn buurman in het dorp Rich stelde me een smal, diep boerenhuis, een ‘shotgun house’, ter beschikking, dat midden in een weids katoenveld stond, en daar werkte ik, veelal in de avonduren. Bij het schrijven van een roman begin je met wat je ziet en dan voeg je daaraan toe wat eraan voorafging en wat erop volgde. In het dorp Rich, Mississipi, werkend onder moeilijke omstandigheden, zag ik voor me hoe rechercheur Will Graham in het huis van de slachtoffers, het huis waarin een gezin de dood had gevonden, naar familiefilms van het vermoorde gezin zat te kijken. Op dat moment wist ik nog niet wie de misdaden pleegde. Ik pijnigde mijn hersens om daarachter te komen, om te zien wat er was gebeurd voor en na het doorzoeken van het huis, de plaats delict, in het donker, samen met Will, maar ik zag niets meer en niets minder dan hij.

Soms liet ik ’s avonds de lampen in mijn kleine huis branden en dan ging ik naar buiten en liep ik een eind over de vlakke velden. Als ik dan van een afstand omkeek, omringd door de diepe duisternis, was het huis net een schip op zee.

Ik maakte al snel kennis met de half verwilderde honden die in een soort meute vrij over de velden rondzwierven. Sommige waren min of meer bij de families van boerenknechten in de kost, maar het merendeel moest zichzelf maar zien te redden. In de zware wintermaanden, toen de grond bevroren en droog was, begon ik ze hondenvoer te geven, en binnen de kortste keren ging er elke week ruim twintig kilo hondenvoer doorheen.

Recensie

door Tsenne Kikke
Je hebt de drie films gezien? Nu kan je in deze omnibus'€™het kwaad'€™ op een andere manier in je brein branden... Voor het eerst een omnibus van de eerste drie Lecter-titels met een geheel nieuw voorwoord van de auteur. In zijn woord van dank, achteraan het boek, staat afgedrukt: '€˜ Bij mijn pogingen de structuur van dr. Lecters geheugenpaleis te doorgronden heb ik veel gehad aan het opmerkelijke boek van Frances A. Yates '€˜The Art of Memory'€™, evenals aan '€˜The Memory Palace of Matteo Ricci'€™, van de hand van Jonathan D. Spence. Robert Pinsky'€™s vertaling van '€˜Dante'€™s Inferno'€™ was een zegen, en een genot om mee te werken, en hetzelfde geldt voor de aantekeningen van Nicole Pinsky.

Een goed boek voor degene die van dit genre houdt.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht