ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Opstanding

Originele titel: The footprints of God

Greg Iles

Opstanding Type: Paperback
Uitgever: Luitingh - Sijthoff
Gewicht: 650 gram
Aantal Pagina's: 398
ISBN: 90-245-5469-1
ISBN-13: 978-90-245-5469-0
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Een meeslepend avontuur waarin wetenschap, filosofie, actie en bijbelse geschiedenis op fascinerende wijze worden gecombineerd tot een nagelbijtend spannende thriller.

Het is het Manhattan-project van de 21e eeuw: topgeleerden proberen de menselijke geest op te slaan in een computer. Het wordt het machtigste wapen ooit - of een enorme ramp. Als David Tennant de verborgen agenda van het project ontdekt, moet hij vechten voor zijn eigen leven... en voor de mensheid.

Uittreksel


Blz. 7: "Mijn naam is David Tennant en ik ben arts. Ik ben professor in de ethiek aan de medische faculteit in Virginia, en als u deze opname ziet, ben ik dood."

Ik haalde diep adem en vermande me. Ik wilde niet raaskallen. Ik had mijn Sony-camrecorder op een statief gezet en het LCD-scherm gedraaid, zodat ik mezelf zou kunnen zien terwijl ik vertelde. Ik was de afgelopen weken flink afgevallen. Mijn ogen waren rood van vermoeidheid en er zaten donkere wallen onder. Ik zag er meer uit als een opgejaagde misdadiger dan als een rouwende vriend.

"Ik weet eigenlijk niet goed waar ik moet beginnen. Ik zie Andrew nog steeds op de grond liggen. En ik weet dat ze vermoord hebben. Maar... Ik loop op de zaken vooruit. U hebt feiten nodig. Ik ben in 1961 geboren in Los Alamos, New Mexico. Mijn vader was James Howard Tennant, de kernfysicus. Mijn moeder was Ann Tennant, een kinderarts. Ik maak deze opname bij mijn volle verstand, en zodra hij klaar is breng ik hem naar mijn advocaat, met de opdracht dat hij moet worden afgespeeld wanneer ik, om wat voor reden dan ook, kom te overlijden.

Zes uur geleden werd mijn collega, Dr. Andrew Fielding, dood naast zijn bureau gevonden. Hij was overleden aan wat leek op een beroerte. Ik kan het niet bewijzen, maar ik weet dat Fielding vermoord is. De afgelopen twee jaar hebben hij en ik deel uitgemaakt van een wetenschapsteam, gefinancierd door de Nationale Veiligheidsdienst en DARPA - de overheidsinstelling die in de jaren zeventig van de vorige eeuw internet heeft gecreëerd. Het team en hun taak staan onder de hoogste graad van geheimhouding en worden Project Trinity genoemd.

Ik keek omlaag naar de Smith & Wesson .38 met de korte loop die op mijn schoot lag. Ik had ervoor gezorgd dat het pistool niet op de opname te zien zou zijn, maar het stelde me gerust om hem binnen handbereik te hebben. Gerustgesteld keek ik weer op naar het gloeiende, rode lampje."

Recensie

door Tsenne Kikke

Het is een boeiend futuristisch verhaal met een zeer goed plot, gebaseerd op kwantumdenken, gekruid met een beetje Oosterse filosofie - en, wat belangrijk is: het komt geloofwaardig over. Het leest vlot en je hebt meer energie nodig om het lezen af te breken en het boek terzijde te leggen dan om gewoonweg voort te lezen. De ene pagina nodigt de volgende uit. Vooral de Dan Brown-fans zullen hiervan houden.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht