ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Brand

Originele titel: Firestorm

Iris Johansen

De Brand Type: Paperback
Uitgever: Luitingh - Sijthoff
Gewicht: 405 gram
Aantal Pagina's: 302
ISBN: 90-245-5133-1
ISBN-13: 978-90-245-5133-0
Categorie: Mystiek & Occult
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Voor de buitenwereld is Kerry Murphy een heldin. Als kind overleefde ze maar net een grote brand, waarbij haar moeder omkwam. Sindsdien blijven vuur en vlammen haar in nachtmerries achtervolgen. Inmiddels onderzoekt ze brandstichtingen voor de politie en de brandweer. Wat niemand weet is dat Kerry een speciale gave heeft: ze kan zien hoe de brand is aangestoken.

Dan verschijnt de mysterieuze Brad Silver in haar leven. wie is hij? En waarom heeft hij juist haar gekozen voor zijn jacht op een meedogenloze pyromaan? In een zenuwslopende race tegen de klok worden Brad en Kerry gedwongen tot het uiterste: zij moeten vuur met vuur bestrijden.

Uittreksel


Blz. 45: "Je hebt me nooit haar volledige achtergrondinformatie gegeven om haar te toetsen. Vertel eens."

"Kerry's moeder is omgekomen bij een brand in Boston toen ze zes was. Kerry zelf heeft een klap op haar hoofd gekregen van de brandstichter en daarna heeft ze twee jaar in de coma gelegen. Zelfs toen ze uit coma ontwaakte heeft ze de dader niet kunnen identificeren. Haar vader, Ron Murphy, en haar moeder lagen ten tijde van de brand in scheiding en de vader had Kerry's broer, Jason, meegenomen voor een visvakantie in Canada. Murphy is freelance journalist en nooit lang op dezelfde plek. De kinderen hebben het grootste deel van hun jeugd doorgebracht op privé-scholen en bij hun tante. Toen ze twintig was begon Kerry nachtmerries over branden te krijgen en de gebruikelijke visioenen. Haar vader heeft haar in een inrichting geduwd. Daar ben ik met haar in contact gekomen. Ik wist van haar bestaan vanaf het moment dat een van mijn informanten me over haar achtergrond had ingelicht. Ik vermoedde dat ze wel eens een van ons zou kunnen zijn."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht