ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Alexander de Grote

Originele titel: Il figlio del Sogno

Valerio Massimo Manfredi

Alexander de Grote Type: Paperback
Uitgever: Luitingh - Sijthoff
Gewicht: 828 gram
Aantal Pagina's: 1101
ISBN: 90-245-4995-7
ISBN-13: 978-90-245-4995-5
Categorie: Historisch
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Zijn naam werd onsterfelijk: Alexander de Grote, afstammeling van Achilles en Hercules. Vierentwintig eeuwen geleden trok hij ten strijde, eigenzinnig, avontuurlijk en inspirerend. De Italiaanse auteur en wetenschapper Manfredi schreef een groot opgezet, driedelig epos. Het werden wereldwijd bestsellers en de filmrechten zijn verkocht aan Oliver Stone, met in de hoofdrol Colin Farrell. Deze trilogie bestaat uit: ‘De zoon van de droom’, ‘Het zand van Amon’, en ‘De grens van de wereld’. Het is een monumentaal, bezielend en meeslepend boek. De verre, fascinerende beschaving van het Oude Griekenland wordt prachtig tot leven gebracht, met heldere klanken en wetenschappelijke details.

Hij veroverde de wereld: de jonge, knappe prins die ooit bekend zou staan als Alexander de Grote. Hij trok ten strijde door Griekenland, langs de Donau, door Turkije, Perzië, Egypte en naar India. Kameraadschap en moed, liefde en volharding vergezelden hem. Wie was deze legendarische held? We vinden het antwoord in deze driedelige epos:

Deel 1 - De Zoon van de Droom

Na een bevoorrechte jeugd lijkt Alexander met lege handen te staan als zijn vader, koning Philippus II, wordt vermoord. Maar hij reageert onmiddellijk. Samen met zijn gezworen vrienden vecht hij eerst tegen de barbaren in het noorden en trekt meteen daarna naar het mooie Thebe. Iedereen buigt voor hem. En zijn droom reikt nog veel verder.

Deel 2 - Het Zand van Amon

Als hij 22 jaar is, neemt Alexander de vrouw van een vijandige generaal krijgsgevangen: Barsine. Hij wordt zo verliefd op haar dat hij haar vrijlaat. Er volgt een bloedige strijd tussen de twee rivalen.
Alexander triomfeert over de Perzische vorst Darius en trekt verder, ontwart de gordiaanse knoop en maakt geweldige gebeurtenissen mee. Ten slotte komt hij aan in Egypte, dat hem verwelkomt als een farao.

Deel 3 -De Grens van de Wereld

Alexander is kapot van de dood van Barsine. Hij trekt furieus ten strijde: Babylon valt, Sousa en daarna Persepolis. Verder rijdt hij, naar het einde der aarde, door steppen, woestijnen en ijskoude gebergten. Zijn ziel wordt verscheurd; de enige lichtstraal is de Afghaanse prinses Roxane. Zijn leger raakt uitgeput.
Dan slaat het noodlot toe. En hij is pas 33 jaar oud.

Uittreksel


Blz. 11: "De vier priesters leipen met langzame tred de paden op die naar de top van de Berg van het Licht voerden. Ze kwamen uit de vier windstreken van de horizon en droegen ieder een tas gevuld met het geurige hout dat bestemd was voor het vuurritueel. De Priester van de Dageraad had een mantel van roze in lichtblauw overlopende zijde; aan zijn voeten droeg hij sandalen van herteleer. De Priester van de Zonsondergang droeg een karmijnrood overkleed met gouden stipjes. Om zijn schouders hing een lange sjaal van fijn linnen met borduurwerk in dezelfde kleuren.

De Priester van het Middaguur ging gekleed in een purperen tuniek versierd met gouden aren, zijn voeten gestoken in slangenleren muilen. De laatste man, de Priester van de Nacht, was gekleed in met zilveren sterren bezaaide zwarte wol, waardoorheen de vacht van ongeboren lammeren geweven was.

Ze liepen alsof het ritme van hun pas door muziek werd aangedreven, een muziek die zij alleen konden horen."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht