ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De verzamelaar

Originele titel: The Collector

John Fowles

De verzamelaar Type: Paperback
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Gewicht: 469 gram
Aantal Pagina's: 272
ISBN: 90-229-8956-9
ISBN-13: 978-90-229-8956-2
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 15

Korte Inhoud


"Het is de zevende nacht... Diep in mijn hart word ik banger en banger. Alleen aan de buitenkant ben ik kalm. Geen handtastelijkheden, geen seksueel gedoe. Maar zijn ogen zijn die van een gek. Grijs met een grauw verloren licht erin."

Miranda Grey is twintig jaar en studente aan de kunstacademie. Op een dinsdag belt ze vanaf de academie naar huis om te vertellen dat ze naar de film gaat. Ze zal om acht uur thuis zijn. Maar Miranda komt die avond niet thuis, en de volgende dag ook niet. Clegg, een jongeman van zeer eenvoudige afkomst, is al een paar jaar in stilte verliefd op Miranda. Hij heeft nog nooit een woord met haar durven wisselen en langzaam maar zeker verandert zijn verliefdheid in een obsessie. Hij zal Miranda in zijn bezit hebben, haar koesteren als de vlinders in zijn verzameling.

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, B.V.
webssite: www.awbruna.nl
website: www.standaarduitgeverij.be

Uittreksel


Blz. 23: Drie dagen tevoren ging ik uit het Cremorne weg en nam elke avond een kamer in een ander hotel en vertrok de volgende ochtend weer, zodat ze mijn spoor niet zouden kunnen nagaan. In de bestelwagen had ik het bed gereedgemaakt en de sjaals en riemen klaargelegd. Ik was van plan chloroform te gebruiken; die had ik eens gebruikt in de fles waarin ik vlinders doodde. Een vent van Openbare Analyse had het destijds een keer goedgevonden dat ik de chloroform mee naar huis nam. Dat spul bederft niet, maar om toch helemaal zeker te zijn besloot ik hem te vermengen met wat kooltetrachloride - dat ze CTC noemen en dat je overal kunt kopen. Ik reed de nodige keren in Hampstead rond om me die buurt van a tot z in te prenten en hoe ik op de vlugste manier weg kon komen naar Fosters. Alles was klaar. Nu kon ik dus op de loer gaan liggen en als ik de kans schoon zag mijn slag slaan. Ik was echt een rara in die dagen; ik dacht overal aan, net of ik mijn hele leven niets anders gedaan had. Net of ik een geheim agent was geweest, of een detective.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is een klassieker. John Fowles schreef een ruwe versie van het verhaal in slechts vier weken tijd en hij bleef eraan werken, twee jaar lang. Het jaar daarop, we spreken nu over 1963, werd het uitgegeven en groeide uit tot een groot internationaal succes. Zelfs nu, 42 jaar later, is het nog de moeite waard om het te lezen. In dit verhaal komen er slechts twee personages aan bod: een psychopaat, een verzamelaar van vlinders en een jong meisje. Hij wordt verliefd op Miranda - die hij, net als een vlinder met chloroform bedwelmt en vasthoudt. Zij wordt door hem in een kelder wordt opgesloten in afwachting dat zij op hem verliefd wordt...

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht