ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hotel Babylon

Originele titel: Hotel Babylon

Anonymus & Imogen Edwards-Jones

Hotel Babylon Type: Paperback
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Gewicht: 374 gram
Aantal Pagina's: 279
ISBN: 90-229-8918-6
ISBN-13: 978-90-229-8918-0
Categorie: Biografie
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Mensen veranderen als ze een hotel binnenkomen. Al hun normen en waarden lijken ze te laten varen en ze doen alles wat God verboden heeft. En dat wordt alleen maar erger als het gaat om een van de duurste en meest luxe hotels van London. Hotelgasten stelen niet alleen de zeepjes en handdoeken, maar gaan er vandoor met de tv, de antieke toiletbril en de koelkast. Arabische sjeiks slachten een schaap op hun kamer. Prostituees lopen af en aan. En dan zijn er ook nog alle beroemdheden met hun eigenzinnige gedrag en bizarre eisen. Maar ook het personeel houdt er twijfelachtige moraal op na: kamermeisjes vechten om fooien, leveranciers hebben een dubbele boekhouding en de conciërge laat zich omkopen. Alles kan gebeuren in Hotel Babylon, en meestal gebeurt het ook...

Hotel Babylon vertelt het verhaal van 24 uur in een van Londons duurste en meest luxe hotels. Door de ogen van de receptionist, die door ziekte van een collega een dubbele dienst moet draaien, krijg je een onthullende en schokkende blik in de wereld van de ultieme dienstverlening. Geld opent hier alle deuren. Het verzekert je niet alleen van de beste kamers en service, maar het geeft je ook een vrijbrief voor decadent en losbandig gedrag. Deze boek is wel bijzonder grappig en leuk geschreven.

Anonymus is manager in een van Londons meest luxe hotels. Om de schuldigen te beschermen, onder wie waarschijnlijk Anonymus zelf, speelt het boek zich af in het fictieve Hotel Babylon. Alle verhalen zijn echter waar gebeurd. Totdat hij zijn baan opzegt, wil hij anoniem blijven. Imogen Edwards-Jones is journalist en heeft een aantal romans op haar naam staan.

Uittreksel


Blz. 7: "Het was een wilde nacht gisteren, en jezus christus, wat voel ik 'm zitten. Het is alsof er iemand met een drilboor bezig is in mijn hoofd, en mijn tong voelt aan als een lap leer. Ik was niet echt van plan om me te bezatten gisteren, maar het was het afscheidsfeestje van Michelle, dus ik kon niet anders. Dat krijg je ervan als je in een luxehotel werkt: je ziet zo veel hedonisme en uitspattingen om je heen dat je aan het einde van je lange, zware werkdag alleen nog maar zin hebt je volslagen klem te zuipen."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht