ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De kracht van verandering

Originele titel: The Power of Intention

Dr. Wayne Dyer

De kracht van verandering Type: Paperback
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Gewicht: 344 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-229-8917-8
ISBN-13: 978-90-229-8917-3
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


Veel mensen streven naar onmiddellijke bevrediging van hun behoefte. Ze zijn op zoek naar een betere baan, meer geld of kortstondig geluk. Volgens Wayne Dyer zijn deze egocentrische doelen niet waar het werkelijk om gaat in het leven. Van dit kortetermijndenken zul je nooit echt gelukkig worden. Je moet streven naar een authentiek, zinvol leven waarin liefde, creativiteit, vriendschap en schoonheid een belangrijke rol spelen. Door negatieve invloeden uit te schakelen en je energie goed te gebruiken, zul je uiteindelijk minstens zoveel energie terugkrijgen. Je zult dan in staat zijn om je leven zelf vorm te geven en je persoonlijke kwaliteiten volledig te benutten.

Dr. Wayne Dyer heeft wereldwijd zijn naam gevestigd als de psychotherapeut met de heldere inzichten, de begrijpelijke woordkeus en de praktische adviezen. Als meer dan 25 jaar behoort hij tot de top van de inspirerende en spirituele leiders. Zijn boeken, nu al negen in totaal, bieden hulp aan honderdduizenden lezers over de hele wereld.

Uittreksel


Blz. 120: Dat is wat Carlos Castaneda bedoelde toen hij zei dat we allemaal lichamen zijn die op weg zijn naar de dood, maar dat we ons gedragen alsof dat niet zo is en dat dat pas echt onze ondergang is.

Je eigen dood. Als het gaat om het dilemma van je eigen dood zijn er in feite twee standpunten. Het eerste zegt dat we fysieke lichamen zijn die geboren worden en dan een tijdje leven; en dat dan uiteindelijk het verval inzet, ons vlees begint te slijten, waarna we doodgaan en voorgoed dood blijven. Als je je dit eerste standpunt bewust of anderszins eigen maakt, is dat vanuit ons gezichtspunt als levende mensen behoorlijk angstaanjagend. Tenzij je het tweede standpunt inneemt, is het volkomen begrijpelijk dat je bang bent voor de dood. Als je het leven haat of angstwekkend vindt, is het ook mogelijk dat je de dood verwelkomt. Het tweede standpunt zegt heel eenvoudig dat je eeuwig bent, een oneindige ziel die tijdelijk expressie vindt in het vlees. Dit tweede standpunt zegt dat alleen je fysieke lichaam sterft, dat je compleet en perfect bent gecreëerd en dat je fysieke vorm is voortgekomen uit de universele geest van de intentie. Die universele geest was en is vormloos. Het is de zuivere energie van liefde, schoonheid, vriendelijkheid en creativiteit, onsterfelijk, omdat er geen vorm bij betrokken is, geen vorm, geen dood, geen grenzen, geen aftakeling, geen vlees, geen vermogen om weg te kwijnen.

Uit welke van deze twee standpunten put je de meeste troost? Welk standpunt breng je in verband met vrede en liefde? Welk roept angst en onzekerheid op?

Recensie

door Tsenne Kikke

Dr. Dyer legt ons in dit boek uit dat intentie een energieveld is waaraan eenieder van ons is aangesloten. Hij spreekt dan ook van 'de kracht van intentie'. Dus is de vraag niet 'hoe sluiten we ons op dat energieveld aan?' want we zijn er reeds op aangesloten, maar 'in welke mate zijn we bedreven om de schakel, die ons met dat veld verbindt, intact te houden - en, hoe kunnen we dat veld in ons eigen voordeel wijselijk benutten?' Hij schrijft daarbij: "Van zodra je de manier waarop je de dingen bekijkt verandert, veranderen de dingen die we bekijken." Dr. Dyer noemt ons mee op een reis, een reis doorheen de verschillende fasen en graden van intentie, via eenvoudige stappenplannen, dus: stap-voor-stap. Het is een prachtboek met een zeer krachtige, positieve inhoud, een boek om in huis te hebben...

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht