ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De weg naar wijsheid

Originele titel: A woman’s way to wisdom

Pamela Ball

De weg naar wijsheid Type: Hardcover
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 520 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-225-4499-0
ISBN-13: 978-90-225-4499-0
Categorie: Zelfkennis
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


‘De weg naar wijsheid’ is een reis naar zelfinzicht en -zoals elke goede thriller - zit het vol verrassende wendingen en onverwachte gebeurtenissen. De beloning aan het einde van deze reis is de ontdekking van een heel nieuwe kant van je persoonlijkheid. Je leert jezelf beter begrijpen en - belangrijker nog - hoe je deze ervaring met anderen kunt delen.

Dit boek leert je hoe je gedrag en je persoonlijkheid met elkaar verbonden zijn en welke negatieve effecten dit kan hebben op je leven en je relaties. Dit boek leert je ook hoe je je spirituele en emotionele zelf zodanig kunt ontwikkelen dat dergelijke effecten voorgoed tot het verleden behoren.

Uittreksel


Blz. 9: Eenieder met de pretentie vrouwen in hun volle glorie te bestuderen of te begrijpen, moet naar de status van vrouwen in het hier en nu kijken. Historisch gezien is het voor vrouwen niet gemakkelijk geweest zichzelf te zijn omdat we, of we dat nu leuk vinden of niet, eeuwenlang in een patriarchale maatschappij hebben geleefd. Welke sterke gevoelens een vrouw ook over zichzelf koestert, de angst van mannen - en soms haar eigen passiviteit - heeft geresulteerd in haar acceptatie van vele misvattingen. Er hebben altijd vrouwen bestaan die in zichzelf een diep en blijvend besef voelden dat ze met hart en ziel zichzelf wilden zijn. In het eerste deel belichten we een aantal van die vrouwen wier inspanningen hun integriteit te bewaren botsten met het heersende denkklimaat.
In sommige opzichten is de vrouw haar eigen ergste vijand geweest. Vanaf het begin der tijden simpelweg opgezadeld met het etiket slet en hoer omdat haar seksualiteit en haar drijfveren niet werden begrepen, was het moeilijk voor een vrouw om zulke opvattingen zonder scherp en kattig te worden te overwinnen. Omdat ze haar drijfveren niet begreep, was het moeilijk een noodzakelijke rationele verklaring voor haar daden te geven. Ze kon slechts reageren op onrecht dat ze zag, in plaats van een volwassen en gerichte actie te ondernemen.

Recensie

door Tsenne Kikke
In mij opinie richt dit boek zich tot elke vrouw die interesse stelt in haar latent aanwezige en dus nog onontdekte spirituele geaardheden en gaven, en vooral tot de vrouw die voor de eerste maal deze wonderbaarlijke wereld van het spirituele wenst te betreden via zelfkennis. Voer voor elke beginneling dus.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht