ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Heer van sneeuw & schaduw

Originele titel: Lord of snow and shadows

Sarah Ash

Heer van sneeuw & schaduw Type: Hardcover
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 715 gram
Aantal Pagina's: 495
ISBN: 90-225-4496-6
ISBN-13: 978-90-225-4496-9
Categorie: SF & Fantasie
Richtprijs: € 22,95

Korte Inhoud


Drie koninkrijken. Eén man. Een lotsbestemming geschreven in bloed.
Heer van sneeuw en schaduw
Gavril is een jonge schilder die zijn kost verdient met het maken van portretten van de adellijke heren en dames in Muscobar. Hij weet echter niet dat hij zelf ook koninklijk bloed in zijn aderen heeft: zijn vader is Volkh, koning van Azhkendir in het koude noorden. Als zijn vader wordt vermoord, wordt Gavril door diens handlangers meegevoerd naar Azhkendir.
Wanneer hij tegen zijn zin de troon bestijgt, ontdekt hij dat hij een vreemde eigenschap van zijn vader heeft geërfd: bij gevaar verandert hij in een machtige draakdemon. Bij elke transformatie raakt hij echter een stukje van zichzelf kwijt.
Hij wordt gedwongen zijn krachten te gebruiken, want Azhkendir wordt bedreigd door Eugene, de prins van Tielen, die ervan droomt de stichter van een nieuw keizerrijk te zijn. Hij is uit op de verovering van Azhkendir en Muscobar, en met de machtige technomagische wapens die hij ter beschikking heeft, lijkt hij onoverwinnelijk.
Gavril staat voor een haast onmogelijke taak: om prins Eugene te kunnen weerstaan moet hij de moordenaar van zijn vader vinden en de bittere rivaliteit tussen zijn baronnen ombuigen in een eensgezind verzet tegen de vijand – voordat de demon in hem te machtig wordt…

Uittreksel


Blz. 7: De clanheer ligt op sterven, zijn blik dwalend, verglazend terwijl hij blind zijn handen uitsteekt naar de arm van zijn luitenant.

‘Voorbij... eindelijk... oude vriend.’ Zij hand zakt omlaag, zijn grijze hoofd rolt opzij, niets ziende ogen staren omhoog, eindelijk helder alsof er een donkere sluier is weggesmolten.

En terwijl zijn trouwe vriend toekijkt, zijn zicht vertroebeld door tranen, ziet hij...
Een schaduw, zwart als een donderwolk, die langzaam opstijgt uit het lijk van zijn voormalige meester, oprijst en zich samenpakt tot hij boven de dode hangt: een groot, gevleugeld demonenserpent, angstaanjagend en reusachtig.

‘Drakhaoul,’ fluistert hij met ontzag en angst.

Nu zijn alle strijders en bedienden stil, ze kijken toe of slaan angstig hun handen voor hun gezicht.

‘Wijs me de weg, drakhaoul!’ roept de oude soldaat. ‘Laat me zien waar hij is. Ik volg u, hoe ver het ook is. Breng me naar onze nieuwe heer. Onze nieuwe drakhaon.’

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is deel 1 van '€˜De tranen van Artamon'€™. Sarah Ash, geboren in Bath, studeerde muziek in Cambridge. Ze schreef verschillende musicals voordat ze zich op het schrijven van fictie stortte. Ze werd onder meer genomineerd voor de Guardian Children'€™s Fiction Award. De trilogie '€˜De tranen van Artamon'€™ wordt beschouwd als haar grote doorbraak in de fantasy.

Nog te bespreken.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht