ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Screw it, let's do it!

Originele titel: Screw it, let's do it!

Richard Branson

Screw it, let's do it! Type: Hardcover
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 112
ISBN: 90-225-4456-7
ISBN-13: 978-90-225-4456-3
Categorie: Lifestyle
Richtprijs: € 12,5

Korte Inhoud


Mijn leven lang heb ik gestreefd naar succes als zakenman, in mijn avonturen, als auteur en als trotse vader en echtgenoot. Ik wil mijn lezers graag vertellen wat ik heb geleerd en waardoor ik kon bereiken wat ik heb bereikt. Geloof in jezelf. Geloof dat alles mogelijk is. Haal alles uit je leven, wat er in zit. Geef nooit op. Hou je aan deze en andere regels en ik weet zeker dat je uit je leven zult halen wat erin zit. En vergeet niet: mensen zullen altijd proberen om je van een idee af te brengen, maar als je in jezelf gelooft dan zul je zien dat je bijna alles kunt bereiken!

Uittreksel


Blz. 8: Ik geloof in het stellen van doelen. Hoewel het nooit slecht is om een droom te hebben, ben ik daar wel nuchter in. Ik ga niet zitten dagdromen over dingen die onmogelijk zijn. Ik stel me een doel en kijk dan hoe ik dat kan bereiken. Alles wat ik in mijn leven doe, wil ik goed doen, en niet half. Op school had ik moeite met lezen en schrijven. In die tijd was dyslexie nog onbekend en dachten de onderwijzers dat ik gewoon lui was. Dus ging ik dingen uit het hoofd leren. Ik heb nu een heel goed geheugen, bij het zakendoen een van mijn sterkste punten.

Toen ik begon te werken, was er veel meer zekerheid dan tegenwoordig. Je carrière verliep volgens een vast patroon; vaak trad je in de voetsporen van je vader. De meeste moeders bleven thuis. Vandaag de dag staat alles op losse schroeven en is het leven één groot gevecht. Mensen moeten keuzes maken, wilen ze iets bereiken. De belangrijkste les die ik heb geleerd, is om dat gewoon te doen. Het doet er niet toe wat het is, of hoe moeilijk en afschrikwekkend het misschien lijkt. Zoals de oude Griekse wijsgeer Plato zei: Het begin is het belangrijkste deel van het werk.

Recensie

door Tsenne Kikke

De onconventionele Richard Branson is een van de meest succesvolle zakenmensen van deze tijd. Risico's en uitdagingen 'zowel zakelijke als persoonlijke' gaat hij niet uit de weg, integendeel. In een razend tempo zette hij onder meer een platenmaatschappij, een winkelketen, een luchtvaartmaatschappij en vele andere bedrijven op 'en hij deinsde er niet voor terug om deze later weer op het spel te zetten voor zijn visie over hoe Virgin er uit zou moeten zien. Zijn voor de zakenwereld ongebruikelijke manier van doen, zijn verrassende ideeën en de manier waarop hij zijn medewerkers weet te motiveren, maken dat hij een hele generatie jonge mensen tot voorbeeld is geworden. Dit is dan ook geen literatuur voor mensen die angst hebben hun job te laten staan om een zelfstandige activiteit te beginnen. Je hebt er moed voor nodig en bereid zijn beredeneerde risico's te nemen. Vandaag de dag is het iets moeilijker dan 20 à 30 jaar geleden. Dat wel. Nu is het overleven of doodgaan, zakelijk dan. Maar de échte entrepreneur kan zich door Richard Branson laten inspireren. En de titel zegt alles over de inhoud én over het onconventionele denken van Branson: 'Screw it, let's do it!' Een boekje dus voor doeners!

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht