ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vrijheid is

Originele titel: Freedom is

Brandon Bays

Vrijheid is Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 440 gram
Aantal Pagina's: 288
ISBN: 90-225-4429-X
ISBN-13: 978-90-225-4429-7
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Dit boek gaat over vrijheid, vrijheid in de meest reële en diepste betekenis. heb je ooit verlangd naar vrede, vreugde en vrijheid in jezelf, in de kern van wie je bent? heb je gewenst dat je jezelf kon zijn, je echte zelf, zonder grenzen, je verwonderend en gepassioneerd en compleet? in dit opmerkelijke boek schrijft Brandon Bays over vrijheid en ze doet meer: ze laat de lezer zien wat vrijheid is!

Stilte en vreugde zijn er altijd, in het hart van je bestaan. Brandon leidt je daarheen en helpt je moeiteloos met het weghalen van emotionele blokkades, met het verwijderen van negatieve oordelen, met het loslaten van pijn uit het verleden. en zo word je ontvankelijk voor je eigen grootsheid.
Dit boek is een uitnodiging om thuis te komen bij de oneindige Aanwezigheid die je zelf bent. Doe de eerste stap naar bevrijding. ervaar vreugde, vrede en vrijheid in je leven. nu en hier.

Uittreksel


Blz. 222: Ik had vele jaren met een gevoel van acceptatie rondgelopen. Door die acceptatie kon ik er een lekker edelmoedig verhaal van maken: wat was ik toch nobel, meedogend, begripvol, dat ik het misbruik dat in mijn leven had plaatsgevonden zo goed geaccepteerd had. Die lieve, meedogende (arrogante!) Brandon toch!

En om volkomen en onvoorwaardelijke te kunnen vergeven, moet ik mijn hart openen, van mijn zeepkist stappen, dertig jaar verwijten loslaten en alles met heel mijn hart en volledig vergeven.

Dat deed pijn, want daarvoor moest ik mijn eigen trots overwinnen. Ik moest nu mijn zelfgenoegzaamheid onder ogen zien en het hele verhaal eindelijk echt loslaten: een verhaal dat een allesbepalende ervaring was geweest, waar ik mijn hele zelfbeeld aan had opgehangen. Wat ik op moest geven was mijn gehechtheid aan het verhaal dat het leven mij tekort had gedaan. En toen ik eindelijk vergaf, mijn hart opende en het volledig vergaf, viel dat hele verhaal vol verwijten weg en verdween het gevoel dat ermee verbonden was. Mijn verhaal was uit.

Terwijl ik met vergeven bezig was, besefte ik dat de tumor zich nooit aan mij had vastgeklampt. Ik had me aan het verhaal en de tumor vastgeklampt en in dat ene ogenblik van zuiver, oprecht vergeving schenken kwamen dertig jaar waarin ik mijn zielige verhaal met me meegesleept had ten einde.

De rest is geschiedenis, en drieënhalve week later constateerde men dat ik volkomen tumorvrij was, zonder medicijnen en zonder operatie.

De heilzame kracht van vergeving is tastbaar. Ze kan lichamen genezen. Ze kan levens genezen. Ze kan relaties genezen. Ze kan hele naties genezen. en het is werkelijk een geschenk dat een mens zichzelf geeft.

Recensie

door Tsenne Kikke
Haar eerste boek was schitterend; maar nu, nu dat ze naam heeft gemaakt, tracht ze in de sporen van anderen te lopen, in de sporen van een Neale Donald Walsch of van een Deepak Chopra. Dit boek is - mijn inziens - geschreven om toch nog maar iets te schrijven. Het is niet slecht, maar ook niet goed. De kaft, de verpakking, is gewijzigd maar de inhoud is een afkooksel van het vorige. Het is een herhaling, maar dan met het gebruik van andere woorden én met andere oefeningen, kortom: een kopij van haar eerste boek: 'De Helende Reis', aangevuld met verhalen van mensen die haar cursussen volgden. Toch kunnen de Brandon-fans er misschien blij mee zijn.

Besef ook, zoals we reeds meermaals vermeldden, dat haar 'tumor' niets te maken had met een 'kankergezwel'.

Over The Journey van Brandon Bays, oftewel De Helende Reis, worden cursussen gegeven. Inschrijvingen kunnen geschieden via www.The Journey.com. Ook is er een De Helende Reis CD in het Nederlands beschikbaar, ingesproken door Yvonne Weeseman en op de Engelse The Journey CD hoor je de stem van Brandon Bays.

Hoe onze vereniging momenteel, spijtig genoeg, tegenover The Journey Nederland & België staat, onder leiding van Arnold Timmerman, kan je in een Nieuwsbericht lezen, waarvan hier de link: ... Open brief van, en terug gericht aan, een vertegenwoordiger van Brandon Bay's Helende Reis Journey.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht