ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kathie's Tao

Originele titel: Tao, living in harmony with the way things are

Byron Katie en Stephen Mitchell

Kathie's Tao Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 390 gram
Aantal Pagina's: 267
ISBN: 90-225-4428-1
ISBN-13: 978-90-225-4428-0
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 17,9

Korte Inhoud


Byron Katie heeft veel kanten. Ze is een wijze vrouw, een vriendin en een warme en oplettende gesprekspartner met een heldere geest. Ze bereist de wereld om overal 'the Work' te doen en komt zowel in chique hotels als in gevangenissen. eenzaamheid, teleurstelling, misbruik, de dood van een kind, geweld, een verloren liefde, geldgebrek en ongeluk, alle verdrietige aspecten van een mensenleven maakt ze in haar workshops van heel dichtbij mee.

De Tao te ching is rond 500 voor Chr. door Lao Tzu geschreven. Tao te ching is vrij te vertalen als: 'het boek van de weg van het leven en hoe die zichzelf manifesteert in de wereld'. het beschrijft in 81 hoofdstukken alle verschillende aspecten van de tao of 'de weg'.

Hoe handelt de wijze mens als hij of zij nadenkt over de dood, over de samenleving, over de medemens, over dieren, over de liefde en ga zo maar door. Aan de hand van de Tao te ching, zoals die vertaald is door haar echtgenoot Stephen Mitchell heeft Katie haar gedachten over de tao samen met hem op papier gezet. Katie’s visie op de tao is uiterst lezenswaardig, geeft stof tot nadenken en inspireert.

Uittreksel


Blz. 77: De realiteit - de dingen zoals ze zijn, precies zoals ze zijn, op ieder moment - is altijd vriendelijk. Het is ons verhaal over de realiteit dat onze blik vertroebelt, de waarheid verduistert en ons doet geloven dat er onrechtvaardigheid is in de wereld. Ik zeg wel eens dat je je volledig van de realiteit afkeert als je gelooft dat er een geldige reden is om te lijden. Als je gelooft dat welk lijden dan ook geldig is, word je de kampioen van het lijden, degene die het lijden in jezelf in stand houdt. Het is idioot om te geloven dat lijden wordt veroorzaakt door iets buiten jouw denken. Als je denken helder is lijd je niet. Dat is onmogelijk. Zelfs als je hevige fysieke pijn lijdt, zelfs als je dierbare kind sterft, zelfs als jij en je familie worden weggevoerd naar Auschwitz kun je niet lijden, tenzij je een onware gedachte gelooft. Ik ben een liefhebber van de realiteit. Ik houd van dat wat is, hoe het er ook uitziet. En hoe het er ook naar me toe komt, mijn armen staan altijd open.

Blz. 258: Geld is jouw zaak niet, de waarheid is je zaak. Het verhaal:˜Ik heb meer geld nodig' is wat je belemmert te zien hoe rijk je al bent. Iedere keer dat je denkt dat niet aan je behoeften tegemoet wordt gekomen, vertel je het verhaal van een toekomst. Je moet precies zoveel geld hebben als je nu hebt. Dat is geen theorie: het is de realiteit. Hoeveel geld heb je? Dat is je antwoord: je moet precies dat bedrag hebben. Als je het niet gelooft, kijk dan naar je bankafschrift. Wanneer weet je dat je meer moet hebben? Als je meer henbt. Wanneer weet je dat je minder moet hebben? Als je minder hebt. Dat besef is ware overvloed. Je hebt niets meer om je zorgen over te maken.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht