ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wicca - Oorsprong

Originele titel: Origins

Cate Tiernan

Wicca - Oorsprong Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 208 gram
Aantal Pagina's: 221
ISBN: 90-225-4254-8
ISBN-13: 978-90-225-4254-5
Categorie: Romans
Richtprijs: € 7,95

Korte Inhoud


Morgan Rowlands is de perfecte dochter: ze is een goed student, springt nooit uit de band, luistert naar haar ouders. Ze leidt een prettig, veilig en tamelijk voorspelbaar leven. Dan, op een goede dag, verandert alles. Ze ontdekt dat ze geadopteerd is en dat ze al vanaf haar geboorte een heks is. Maar hoe verder ze zich in de Wicca verdiept, des te meer ze het gevoel krijgt dat hekserij ook een duistere kant heeft.

Uittreksel


Blz. 178: Op de ochtend van mijn proces maakte een bewaker me wakker en duwde me ruw naar een huis bij het dorpsplein. Ik hoopte dat ze me naar de tafel zouden brengen om te ontbijten, maar toen ik de eerwaarde priester Winthrop zag, samen met een forse man met een baard, deinsde ik geschrokken achteruit.

"Dokter Wellington komt je onderzoeken of je de kenmerken van de duivel draagt, Rose MacEwan," sprak de geestelijke. "Trek je jurk uit."

De bewaker bij de deur sloeg zijn armen over elkaar en glimlachte naar me.

Ik had me nimmer voor mijn lichaam geschaamd, opgevoed als ik was met cirkels waarin de heksen omgekleed waren, maar naakt staan voor zulke vijandige ogen... ik begon te beven. Zou hij in de gaten hebben dat ik een kind droeg? Zo ja, dan zou dat het hele dorp al van tevoren tegen me innemen.

"Dat kan niet," zei ik, en ik vouwde mijn armen beschermend voor mijn borst.

"Kletskoek!" schreeuwde de geestelijke. Hij deed een stap naar me toe en trok aan de kraag van mijn jurk.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is deel 11 uit de '€˜Wicca'€™-reeks
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht