ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dodenwake

Originele titel: The laughing corpse

Laurell K. Hamilton

Dodenwake Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 433 gram
Aantal Pagina's: 334
ISBN: 90-225-4245-9
ISBN-13: 978-90-225-4245-3
Categorie: SF & Fantasie
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Anita Blake is een animator, iemand die de doden tot leven kan wekken om hen vragen te stellen die kunnen helpen bij het oplossen van misdaden. De excentrieke Harold Gaynor biedt Anita een miljoen dollar om een driehonderd jaar oude zombie tot leven te wekken. Maar ze weet dat hiervoor een mensenoffer nodig is en ze weigert de opdracht. Als vervolgens een onbekende seriemoordenaar een spoor van doden achterlaat in de stad, weet ze dat iemand anders de klus geklaard heeft. Zij is de enige die dit monster kan stoppen, dus gaat ze op jacht naar de zombie en naar de voodoopriesteres die hem in haar macht heeft.

Uittreksel


Blz. 52: Ze staarde me aan. Haar ogen waren gewoon ogen. Ze bevatten niets van de verleidelijke kracht van een vampier. Het waren gewoon ogen, maar toch... Het haar in mijn nek leek over mijn rug af te willen dalen. Ik kreeg kippevel over mijn hele lichaam, een tintelende stroom van warmte. Ik likte langs mijn lippen en staarde naar Dominga Salvador.

Het was een magische aanval. Ze was me aan het testen. Dat was me vaker overkomen. Mensen zijn enorm gefascineerd door wat ik doe. Ze zijn ervan overtuigd dat ik kan toveren. Dat kan ik niet. Ik heb affiniteit met de doden. Dat is heel wat anders.

Ik staarde in haar bijna zwarte ogen en voelde mezelf naar voren zwaaien. Het was als vallen zonder te bewegen. De wereld schommelde even heen en weer, kwam toen weer tot rust. Warmte brak los uit mijn lichaam, als een kronkelend koord van hitte, en ging uit naar de oude vrouw. Het raakte haar frontaal en ik voelde het als een elektrische schok.

Happend naar adem sprong ik op. "Shit!"

Recensie

door Tsenne Kikke
Ik had écht genoten van haar vorige boek '€˜Dodenjacht'€™, dus ben ik met veel enthousiasme aan dit boek begonnen. Het is in ongeveer dezelfde stijl geschreven. Het is luchtig, humoristisch en vooral ontspannend... meer hoef je er eigenlijk niet van te verwachten. Het is zo'€™n beetje een '€˜Buffy the Vampire Slayer'€™ voor volwassenen

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht