ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Verandering doet wonderen

Originele titel: The gift of change

Marianne Williamson

Verandering doet wonderen Type: Hardcover
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 390 gram
Aantal Pagina's: 315
ISBN: 90-225-4237-8
ISBN-13: 978-90-225-4237-8
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Iedere verandering, zelfs de meeste pijnlijke en/of individuele, is een kans op persoonlijke transformatie.

‘De enige manier om macht te krijgen in een wereld die te snel draait, is weten hoe je langzamer kunt gaan. De enige manier om je invloed te verbreden is door te leren om dieper te gaan. De wereld die wij onszelf en onze kinderen toewensen komt niet voort uit de snelheid van de elektronica, maar uit de rust die zich nestelt in onze ziel. Alleen dan zullen we een wereld zien die ons hart weerspiegelt in plaats van dat het ons hart breekt.’

We worden uitgedaagd door de wereldgebeurtenissen, door de getijden van de geschiedenis, om een meer volwassen geesteshouding te ontwikkelen. Tegelijkertijd kan dat niet zonder dat we kijken naar dat wat ons pijn doet. Het leven is geen droefgeestige roman, die we na afloop wegleggen om daarna de kroeg in te duiken. We zijn allemaal acteurs in een enorm drama dat zich iedere dag verder ontvouwt, en totdat we heel diep in onszelf gaan graven, kan er geen meesterstuk ontstaan. Hoe we allemaal onze rol uitvoeren, bepaalt de uitkomst van het stuk.
Verandering doet wonderen is een spirituele gids voor een radicaal nieuw leven. Meer nog dan ooit tevoren drukt Marianne Williamson ons op het hart dat deze tijden, die soms zo moeilijk zijn, het doel hebben om ons te veranderen in wie we voorbestemd waren te zijn.

Uittreksel


Blz. 18: Dit zijn tijden waarin onze spirituele veronderstellingen in twijfel worden getrokken, nu de macht van het duister ons honend de vraag stelt: ‘En waar blijf je nu met al die liefde van je?’

Het antwoord luidt dat die liefde in ons binnenste zit en gewoon wacht tot haar de vrije loop gelaten wordt. De duisternis is een uitnodiging aan het licht, een oproep aan de geestkracht in ons allen. Elk probleem impliceert een vraag die luidt: ‘Ben je bereid vorm te geven aan datgene waarin je zegt te geloven? Kun je in jezelf de helderheid, de kracht, de vergevingsgezindheid, sereniteit, liefde, het geduld en het vertrouwen vinden om een ommekeer te veroorzaken?’ Dat is de spirituele betekenis van elke situatie die zich voordoet: het gaat niet om wat ons overkomt, maar om wat we doen met wat ons overkomt en wie we besluiten te worden door wat ons overkomt. De enige echte fout die een mens kan maken is dat hij verzuimt te groeien door wat hij meemaakt.

Blz. 43: De verwarring over onze goddelijke afkomst vertaalt zich in verwarring over onszelf: als we niet weten wie we zijn en waar we vandaan komen, valt het niet mee om enig idee te hebben wie we zijn en hoe we ervoor staan. En dus ontbreekt het ons aan spiritueel evenwicht. Als we ons niet bewust zijn van een goddelijke schepper, nemen we aan dat we onze eigen schepper zijn en dus onze eigen God. Als God niet een hele pief is, dan moet ik het wel zijn! En die gedachte – dat wij het allemaal zijn, de grootste zijn – berust niet louter op narcisme. Het is een vorm van psychose waarvan de hele ‘condition humaine’ doordrongen is.

Recensie

door Tsenne Kikke
Van zodra het boek '€˜Een Cursus in Wonderen'€™ verscheen is Marianne Williamson op die kar gesprongen en er niet meer af geraakt. Mijn inziens dringt ze op een bijna (té) fanatieke manier het godsbegrip door onze kelen. Velen hebben reeds moeite om een God als uitgangspunt in hun leven te aanvaarden, laat staan deze God in zichzelf toe te laten. Daar is tijd voor nodig - en, een open geest.

In al haar geschriften komt de '€˜God uit het Oude Testament tevoorschijn: de straffende God, niet die van het Nieuwe Testament: de Liefhebbende. Het is alsof Williamson met een dreigende, verwijtende vinger rondzwaait, roepende '€˜als je dit en dat niet doet - wel, dan ben je een vogel voor de kat.'€™ Daarom zou ik, als aanvulling op haar geschriften, durven verwijzen naar het boek van Walsh: '€˜Wat God Wil'€™.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht