ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ik heb je liefde nodig, is dat waar?

Originele titel: I need your love. Is it true?

Byron Katie

Ik heb je liefde nodig, is dat waar? Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 327 gram
Aantal Pagina's: 226
ISBN: 90-225-4229-7
ISBN-13: 978-90-225-4229-3
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 15,95

Korte Inhoud


‘Iedereen vindt liefde fantastisch, behalve wanneer liefde verschrikkelijk is. Mensen leven hun leven onder de invloed van liefde – ze zoeken het, willen het vasthouden, willen het achter zich laten. In het kielzog van liefde komen goedkeuring en waardering.
Vanaf hun prilste kindertijd zijn veel mensen bezig met een tomeloze jacht naar liefde, goedkeuring en waardering. We proberen er achter te komen op welke manieren we kunnen opvallen, aardig gevonden worden en liefde kunnen krijgen. We denken allemaal dat het leven zo in elkaar zit. Het valt ons niet eens meer op dat we het doen.
In dit boek onderzoeken we heel nauwkeurig wat wel en wat niet werkt in onze jacht naar liefde, goedkeuring en waardering. Dit onderzoek helpt als je gelukkiger wilt zijn in de liefde en je prettiger wilt voelen in al je relaties. Vervulling is het doel, in alle soorten relaties: bij het kennismaken, tijdens een verliefdheid, in de partnerrelatie, in het gezin, op het werk en bij vriendschappen.’
- Byron Katie -

Ik wil dat je van me houdt. Ik wil dat je mijn vrienden aardig vindt. Ik wil weten wat je denkt. Ik wil dat je me kust. Ik wil dat je me geeft wat ik nodig heb. Ik wil dat je uit jezelf weet wat ik nodig heb. Ik wil, ik wil, ik wil...

We willen zoveel en meestal wenden wij ons tot onze geliefde, want hij of zij kan alles regelen, moet alles regelen, vinden wij. Maar als onze geliefde niet voldoet aan onze verwachtingen, dan zijn frustratie, weerzin, wanhoop ons deel. Om ervoor te zorgen dat we toch krijgen wat we willen, doen we de gekste dingen. Alles hebben we over voor liefde, voor goedkeuring, voor waardering.

Als je dit boek leest, leert Byron Katie u hoe u prettiger en gelukkiger kunt leven, maar zij zal geen spaan heel laten van uw zorgvuldig opgebouwde romantisch ideaal.

Uittreksel


Blz. 25: Als je begint jezelf bewust te maken van je gedachten is een van de eerste dingen die je zult merken dat je nooit alleen bent: je bent niet alleen met je geliefde, je bent niet eens alleen met jezelf. Waar je ook gaat, met wie je ook bent, de stem in je hoofd gaat met je mee, fluisterend, zeurend, verleidend, veroordelend, kwebbelend, beschamend, een schuldgevoel aanpratend of scheldend. Als je ‘s ochtends wakker wordt, worden je gedachten ook wakker. Ze duwen je het bed uit en volgen je naar je werk. Ze becommentariëren de mensen op je kantoor en in de winkel. Ze volgen je naar de badkamer, stappen samen met jou in de auto, en komen tegelijk met jou weer thuis. Of er thuis nu wel of niet iemand op je wacht, je gedachten zitten op je te wachten. Als je bang bent om alleen te zijn betekent dat dat je bang bent voor je gedachten. Als je van je gedachten hield, zou je waar dan ook graag alleen met ze zijn. Als je van je gedachten hield hoefde je de radio niet aan te zetten als je in de auto stapt of de televisie als je thuiskomt. Je relatie met je gedachten is bepalend voor alle andere relaties in je leven, waaronder die met jezelf.

Misschien vraag je je af: ‘Die stem in mijn hoofd, dat ben ik toch? Ik ben toch zelf degene die mijn gedachten denkt?’ Je kunt zelf antwoord op deze vraag geven. Als jij de stem in je hoofd bent, wie is dan degene die ernaar luistert?

Recensie

door Tsenne Kikke
Gedachten beïnvloeden onze emoties én ons doen en laten. Dankzij dit boek leer je hoe je met je gedachten kunt omspringen, hoe je ze naar waarheid of of leugen kunt onderzoeken en classificeren. Het laat je zien, dat er zonder gedachten helemaal geen verlangens bestaan...

Je leert inzien, bijvoorbeeld, dat liefde of '€˜verliefd worden'€™ niet van die ander komt, niet van die geweldige, sexy vriend of vriendin van je beste vriend. Het kwam door jou, doordat indrukken je hersenen stimuleerden, die op hun beurt hormonen vrijgaven en in je lichaam via de bloedstroom vervoerd werden en automatisch de nodige opwinding in je lichaam veroorzaakten. Het gevolg hiervan is, dat je je vergist in de oorzaak van je vreugde of verliefd zijn. Ter aanvulling hiervan raad ik je sterk aan de film '€˜What the bleep do we know!?'€™ te gaan zien, alhoewel het eerder een documentaire is dan een film.

Als je alleen bent, kan je je ongelukkig gaan voelen. Iedereen heeft een partner, jij niet. Dit heeft als gevolg dat je de buitenwereld instapt en dat je bewust, of onbewust, signalen uitzendt... totdat er per toeval iemand op reageert. Nu ga je je inspannen om die ander te plezieren en te veroveren in de hoop en verwachting dat die persoon zal voldoen aan jouw verwachtingen, aan het invullen van jouw leegtes, aan jouw wensen en behoeften. En als de eerste druk wegvalt, kan de liefde beginnen stromen, in de veronderstelling dat de eventuele muur die je rondom je hart hebt opgebouwd ten gevolge van vroegere ontgoochelingen het niet tegenhoudt natuurlijk. Maar... hoe lang duurt die vreugde? Dit boek je dingen inzien die je voordien misschien niet echt beseft. Het is een aanrader, een gids, zowel voor mensen die momenteel alleen zijn als voor mensen die er een relatie op nahouden.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht