ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pilates plus

Tiny Fisscher

Pilates plus Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 360 gram
Aantal Pagina's: 155
ISBN: 90-225-4227-0
ISBN-13: 978-90-225-4227-9
Categorie: Fitness
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Pilates is een effectief oefenprogramma voor een flexibel en sterk lichaam. De lichaamsoefeningen zijn gebaseerd op de methode van Joseph Pilates, een mengvorm van yoga en gymnastiek, die in korte tijd meer kracht geeft en de spieren soepeler maakt. De oefeningen zijn eenvoudig en geschikt voor iedereen.

Plus staat voor de gouden tips voor eenvoudige en doeltreffende ademhalings- meditatie- en ontspanningsoefeningen, voor een goede voeding en de heilzame werking van massage.

Met 'Pilates Plus' kan iedereen zijn eigen personal trainer worden, in eigen tijd en tempo en op het eigen niveau, door elke dag heel bewust een paar dingen te doen die zijn of haar gezondheid en welzijn verbeteren.

Uittreksel


Blz. 12: Er zijn drie belangrijke redenen waarom mensen 'wat aan hun lichaam willen doen'. Ze willen zich goed voelen, hun conditie verbeteren en er beter (slanker, strakker) uitzien. De laatste twee zijn vaak van doorslaggevende betekenis: als ik presteer hoor ik erbij, als ik er goed uitzie voel ik met beter. Er is niets mis mee om te sporten met dit drieledige doel. Je conditie verbeteren is een uitstekend uitgangspunt en ook het uiterlijk creëren waar jij je gelukkig mee voelt kan een goede focus zijn. Maar het is hierbij wel van groot belang dat je tevreden leert zijn met de mogelijkheden die jij hebt en niet gefrustreerd raakt als je toch niet ‘dat’ perfecte figuur blijkt te krijgen dat je voor ogen had. En daar zit nou juist vaak het addertje...0


Wil jij 'het' perfecte figuur? Vergeet het maar. 'Het' perfecte figuur bestaat namelijk niet! Een voorbeeld: toptennissters hebben stuk voor stuk een andere bouw. De een heeft lange, gespierde benen, de ander korte. De een heeft kleine borsten, de ander grote. Niet één tennisster heeft hetzelfde lichaam als de ander. Toch doen ze allemaal vrijwel dezelfde training, houden ze zich aan specifieke sportdiëten en leiden ze een hectisch leven.

Recensie

door Tsenne Kikke

Als recensent kan ik er moeilijk een objectieve waarde aan geven, gewoonweg omdat ik niet de tijd noch de ambitie heb om alle oefeningen één voor één in mijn dagelijkse leven te beoefenen. Op verschillende bladzijden van dit boekje vind je enkele illustraties. Naast info over de Pilates-oefeningen treffen we achteraan enkele tips over voeding en gewichtsbeheersing aan.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht