ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Liefdesspel

Originele titel: Love rules

Freya North

Liefdesspel Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 439 gram
Aantal Pagina's: 399
ISBN: 90-225-4208-4
ISBN-13: 978-90-225-4208-8
Categorie: Romantiek
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Fysiotherapeute Thea Luckmore gelooft nog in de liefde - echte, magische liefde, een vonk die overspringt, harten die samen één worden, een soulmate. Daar wacht ze op, en tot die tijd hoeft ze niks.

Alice Heggarty, haar beste vriendin, is meer het 'lust' type. Ze ziet een lekker ding, en gaat er achteraan. Met als gevolg dat ze vaak aan de telefoon hangt of op de bank bij Thea ligt als het weer eens mis is gegaan. Tot de dag dat Alice een besluit neemt: van al die sexy mannen wordt ze niet gelukkiger, ze gaat gewoon trouwen met een goede echtgenoot - en ze weet al precies wie.

En Thea komt de man van haar dromen tegen, zomaar, op een ochtend waarop ze haar kater probeert weg te lopen in het park. En daar is dan de vonk, de magie waarop ze heeft gewacht.

Maar het is niet zo makkelijk om je aan de regels van de liefde te houden. In de liefde is niets wat het lijkt, en beloftes worden gebroken. En harten.

En de vraag is: als het op de liefde aankomt, naar wie luister je dan: je hart, je verstand, of toch je beste vriendin?

Met Liefdesspel zorgt Freya North, auteur van Pip, weer voor een geweldig boek over liefde, seks en vriendschap.

Uittreksel


"Liefde is vaak een vrucht van het huwelijk." - J.B. Molière.

Het was misschien naïef te denken dat de liefde me zou overspoelen op onze huwelijksnacht, of tijdens de huwelijksreis of op onze eerste trouwdag. Voor iets kan groeien heeft het wortels nodig en wortels hebben tijd, moeite en zorg nodig om zich te ontwikkelen. Heel lang heb ik niet de moeite genomen om ze voeding of water te geven, of ze te beschermen tegen stormen en vorst. Zoals Marks moeder, Gail, kan beamen, ben ik een luie tuinier. Nu prijs ik mezelf gelukkig dat ik zo'n goed man als echtgenoot heb. Mark Sinclair is aardig, verstandig, welgemanierd, liefdevol, principieel, loyaal en standvastig. Bovendien is hij mijn echtgenoot én mijn beste vriend. Ik ben een gelukkige vrouw. Zijn liefde voor mij wankelt nooit. Hij staat me toe energiek te zijn; hij tolereert al mijn onberekenbare, om aandacht vragende onzin en als ik "sorry" zeg, aanvaardt hij dat zonder dat zijn zelfrespect eronder lijdt.

Maar ik vind hem niet echt sexy. In het begin van ons huwelijk is er een vreselijke, gevaarlijke periode geweest waarin ik het Mark verweet dat ik niet naar hem verlangde. Ik vroeg me af hoe ik echt van Mak kon houden als ik niet op hem viel. En ik viel niet op hem; ik nam het hem kwalijk dat hij een belangrijk deel van mijn persoonlijkheid niet kon bevredigen. Dus daar kwam Paul met al zijn gespierde luister en ik zag het als mijn recht om toe te geven aan pure fysieke aantrekkingskracht. Dat was het niet. Ik had het nog nooit zo bij het verkeerde eind gehad.

Godzijdank is Mark er nooit achter gekomen, want ik balanceerde aan de rand van de afgrond en ik had makkelijk kunnen vallen en... nog erger: ik had Mark in mijn val kunnen meesleuren. Godzijdank is hij er nooit achter gekomen, want zijn verdriet zou onvoorstelbaar zijn. Godzijdank besefte ik dat seks om de seks alleen niet het antwoord was.

Soms mis ik het stimulerende gevoel van dierlijke aantrekkingskracht...

Recensie

door Tsenne Kikke

Freya North is een chicklit-schrijfster. Het verhaal bevat een hogere kwaliteit dan een gewone driestuiversroman en het richt zich tot vrouwen, maar ook tot mannen, vind ik. Liefdesspel is een typisch verhaal over... echte vriendschap, trouw, liefde en natuurlijk (wegens het genre): seks en overspel. De karakters zijn nochtans goed beschreven en komen snel tot leven in onze verbeeldingswereld. Grappig genoes, is de Engelse titel is een beetje dubbelzinnig. Wat betekent 'Love Rules' precies?... 'Liefde regeert/overheerst' - of 'De regels van de liefde'? Ook Freya North stelt dit in vraag: http://www.meettheauthor.co.uk/bookbites/558.html

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht