ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gijzeling

Originele titel: Hostage

Robert Crais

Gijzeling Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 373 gram
Aantal Pagina's: 341
ISBN: 90-225-4195-9
ISBN-13: 978-90-225-4195-1
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 12,5

Korte Inhoud


Tijdens Jeff Talleys werk als politieonderhandelaar in Los Angeles, overleed een jonge gijzelaar. Talley, inmiddels hoofdcommissaris van politie in een klein stadje in Californië, heeft er nog altijd nachtmerries over. Nu zijn drie ogenschijlijke kleine crimineeltjes op de vlucht na een fout gelopen overval op een drankhandel, waarbij een dode viel. De drie hebben een man en zijn twee kinderen gegijzeld, en Talley moet de onderhandelingen over hun leven voeren totdat de speciale districteenheid het van hem komt overnemen.
Wat Talley en de gijzelnemers echter niet weten, is dat de gegijzelde man de boekhouder is van de plaatselijke maffiabaas, Sonny Benza. Benza zal niet schuwen om uiterst gevoelige en bezwarende informatie terug te krijgen voordat de politie het huis bestormt. En hij kent het geheim van Talley.

Uit alle macht probeert Talley niet alleen de gijzelaars te redden, maar ook zichzelf, zijn ex-vrouw en hun dochter. De tijd tikt door, ook voor de gevaarlijke psychopaat, die tussen de gijzelnemers zit, slechts angstaanjagende 14 uren.

Uittreksel


Blz. 7: De man in het huis ging zelfmoord plegen. Toen de man zijn telefoon de tuin in smeet, wist Talley dat hij zich met zijn dood had verzoend. Na zes jaar crisisonderhandelaar bij het SWAT-team van de politie van Los Angeles, wist brigadier Jeff Talley dat mensen in nood vaak in symbolen spraken. Dit symbool was duidelijk: er zou niet meer gepraat worden. Talley vreesde dat de man zich van kant zou maken of iets zou doen waardoor de politie gedwongen zou zijn hem om het leven te brengen. Dat noemden ze "zelfmoord door middel van de politie". Talley vond dat de fout bij hem lag.

Recensie

door Tsenne Kikke
Als je de trailer wenst te bekijken van de film '€˜Hostage'€™ met in de hoofdrol Bruce Willis, ga dan naar: http://www.hostagemovie.nl/.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht