ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Arcanum

Originele titel: The arcanum

Thomas Wheeler

Het Arcanum Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 490 gram
Aantal Pagina's: 335
ISBN: 90-225-4164-9
ISBN-13: 978-90-225-4164-7
Categorie: Mystiek & Occult
Richtprijs: € 16,5

Korte Inhoud


London, 1919. In het Hyde Park komt Konstantin Duvall op verdachte wijze om het leven. Duvall was de oprichter van Het Arcanum, een uiterst geheim genootschap dat in het leven is geroepen om de wereld tegen de opmars van kwaadaardige machten te behoeden. De befaamde detective Sir Arthur Conan Doyle, ook lid van het genootschap, vermoedt dan ook dat het geen ongeluk was. Dan ontdekt hij dat er een belangrijk artefact uit Duvalls nalatenschap is ontvreemd: het mysterieuze Boek van Enoch, een boek dat het einde der tijden niet alleen aankondigt maar ook zou kunnen inluiden en dat spoorloos uit de annalen van de geschiedenis lijkt te zijn verdwenen. Conan Doyle reist naar New York waar hij geconfronteerd wordt met een serie gruwelijke moorden. Hoe dichter hij en zijn metgezellen het boek op het spoor komen, hoe duidelijker blijkt welk een verbijsterende omvang het komplot heeft dat tegen het genootschap wordt gesmeed...

Uittreksel


Blz. 124: Toen God, volgens de vroege bijbelteksten, de mensen schiep, had hij legers engelen nodig om de mensheid te leiden en te leren hoe men diende te leven, hoe men zich met onze nieuwe wereld moest verhouden. Maar hoe dichter die engelen bij de materiële wereld kwamen, hoe meer zij erdoor in verzoeking werden gebracht. Totdat hun lustgevoelens hen uiteindelijk - heel onverwacht - te machtig werden.

De engelen gaven zich over aan lage lusten en deze versmelting van het spirituele en het materiële werd beschouwd als een gruwel in Gods ogen. En uit deze ouders werden uiterst weerzinwekkende nakomelingen geboren: groteske reuzen die de Nephilim werden genoemd. In het verhaal van David en Goliath maakte Goliath bijvoorbeeld deel uit van de Nephilim. Maar misschien nog wel erger waren de geheimen die aan de mensheid werden meegedeeld door deze... laten we het gevallen engelen noemen. Technologische geheimen. En magie. Een wapentuig. En oorlogsvoering. En aan het hoofd van deze orde stond Lucifer, Gods meest vertrouwde dienaar. Het verraad was gewoon te omvangrijk. Gods grootste experiment werd vernietigd en Hij besloot daar een stokje voor te steken. Legers engelen werden gestuurd om de Nephilim en Lucifers corrupte legioenen te verslaan en de wereld ontaardde in chaos. Maar Lucifers legers waren sterk en Lucifer besloot dat hij - en hij alleen - over het Koninkrijk der Hemelen behoorde te heersen. God besefte dat er van overleg geen sprake kon zijn, dat voor zijn geliefde Lucifer een vreedzame overgave uitgesloten was. Geen terugkeer tot de kudde. En uit dat besef werd Satan geboren.' Lovecraft wachtte even en het enige geluid dat de kamer vulde was het geknisper van het haardvuur.

Recensie

door Tsenne Kikke

De ingrediënten van het boek zijn: Sir Arthur Conan Doyle, de geestelijke vader van Sherlock Holmes, in de hoofdrol, Winston Churchill, het Ghostbustersteam onder leiding van Howard Philip Lovecraft, Harry Houdini, de voodoo priesteres Marie Laveau en de engel Abigail; verder aangevuld met pikante specerijen, waaronder illusionisme, voodoo, het Boek van Enoch, parapsychologie, occultisme, een vleugje erotiek, mystiek, en een sprankeltje magie vermengd met enkele satanische missen. Ook Aleister Crowley en madame Rose zijn van de partij. Meng dit alles door elkaar, schudt er eens een paar keren mee, en je verkrijgt 'Het Arcanum'. Het boek leest het vlot en je wordt als het ware in het verhaal meegesleurd. Dit is Thomas Wheeler's eerste werk, en van zodra hij de kantjes van zijn ruwe diamantzijn bijschaaft, kan ik je verzekeren dat hij nog enkele prachtige werken op de markt zal brengen.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht