ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Advocaten van de duivel

Originele titel: Legal brief

Diverse auteurs

Advocaten van de duivel Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 294 gram
Aantal Pagina's: 292
ISBN: 90-225-4124-X
ISBN-13: 978-90-225-4124-1
Categorie: Rechtzaken
Richtprijs: € 15

Korte Inhoud


De legal thriller is met klinkende namen als John Grisham, Steve Martini, en Richard North Patterson een van de populairste thrillergenres. De verhalen in Advocaten van de duivel bieden een overzicht van het werk van auteurs die op dit terrein hun sporen verdiend hebben.
Zo bevat deze verzameling het verhaal Jarige Job van John Grisham over de schuldgevoelens van een dokter. Beschrijft Richard North Patterson in De Bensons de loyaliteit van een jonge advocaat aan zijn mentor. Vertelt Philip Magolin in Bajesadvocaat over de sluwe tactiek van een gevangene die zichzelf verdedigt in de rechtszaal en weet in Lisa Scottolineâ's verhaal Geheim wapen een advocaat op een bijzondere manier de jury te overtuigen.

Advocaten van de duivel is een ideale bundel om kennis te maken met deze auteurs maar ook voor doorgewinterde lezers van het genre biedt dit boek vele uren spannend leesplezier!

Uittreksel


Blz. 121: Ben Kincaid rechtte zijn schouders achter het podium. Elk direct verhoor was riskant, maar deze keer was de uitdaging nog groter dan anders. Hij moest zijn cliënt met fluwelen handschoenen aanpakken en door haar verhaal loodsen zonder haar te forceren. Hij moest heel geconcentreerd blijven om te voorkomen dat ze een belangrijk detail uit haar verklaring wegliet.

En hij moest proberen zijn cliënt te blijven aankijken.

"Hoe laat ben je weggegaan van die liefdadigheidsavond, Tess?"

De vrouw in de getuigenbank hield haar ogen neergeslagen terwijl ze hem antwoordde: ze keek meer naar de hardhouten vloer dan naar haar raadsman. "Het was ver na middernacht."

Haar stem was nauwelijks verstaanbaar; de juryleden moesten zich naar voren buigen om haar woorden op te vangen. "˜Even over enen, denk ik."

"Wil je de jury vertellen wat je daarna precies hebt gedaan?"

"Ik ben in mijn auto gestapt, het is een Honda Civic, een jaar of vijf oud - en ben naar huis gereden." Ben observeerde haar nauwelijks terwijl ze sprak en hoorde een lichte trilling in haar stem.

"Langs welke weg reed u naar huis?"

"Over 71st Street. Ik woon in Richmond Court en dat leek me de beste weg, ondanks de opbrekingen."

Tess Corrigan aarzelde. "Ik reed door 71st Street in oostelijke richting." Ze zweeg, slikte, haalde diep adem. "Ik moest linksaf naar Harvard. Het licht sprong op groen en... en ik zag geen verkeer aankomen."

"Wat deed je toen?"

....

Recensie

door Tsenne Kikke

Indien je van dit genre houdt, is het een aangenaam voordeel dat je niet gebonden bent aan één lang verhaal. Elf korte verhalen van Grif Stockley, Steve Martini, Jay Brandon, Richard North Patterson, William Bernhardt, Michael A. Kahn, Phillip Margolin, Jeremiah Healy, John Grisham, Philip Friedman en Lisa Scottoline. Deze korte verhalen geven eenieder de gelegenheid om met dit genre, met legal thrillers, op een ongedwongen manier kennis te maken.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht