ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dollars, Macht en Sushibars

Originele titel: Ugly Americans

Ben Mezrich

Dollars, Macht en Sushibars Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 370 gram
Aantal Pagina's: 277
ISBN: 90-225-4109-6
ISBN-13: 978-90-225-4109-8
Categorie: Biografie
Richtprijs: € 16,95

Korte Inhoud


John Malcolm is nog maar amper afgestudeerd wanneer hij een telefoontje krijgt: of hij naar Japan wil verhuizen, waar het grote geld op hem wacht. Hij grijpt zijn kans en reist af naar Osaka, waar hij in opdracht van een Amerikaans financieel genie op de Nikkei-beurs gaat handelen. Malcolm is het pseudoniem van een jonge Amerikaanse beurshandelaar die in de jaren negentig met een groepje anderen het verouderde, inefficiënte Aziatische financieringssysteem slim wisten te misbruiken, en zo miljoenen dollars rijker werden. Onder de voorwaarde dat hij anoniem zou blijven, heeft hij auteur Ben Mezrich zijn verhaal verteld. John Malcolm slaagde erin voor zijn mysterieuze leermeester een onbeschrijfelijk fortuin te vergaren. Tijdens zijn eerste maand in Japan verdient Malcolm al 7 miljoen dollar; met zijn laatste slag haalt hij 500 miljoen dollar binnen, waarvan hij er 25 miljoen mag houden. Hij en zijn vrienden genieten volop van hun miljoenen en van de drugs, de seks en de vip-behandeling die ze overal krijgen. Naïef als hij is, valt Malcolm van de ene verbazing in de andere, over de seksindustrie in de soap houses (bordelen) en over de yakuza, de Japanse maffia. En ondertussen wordt hij ook nog verliefd op Sayo, de dochter van een yakuza-gangster.

Uittreksel


Blz. 12: Malcolms blik gleed weg van de zakenmannen. Hij was bijna weer bij Halloways witte tanden toen iets in de verre hoek zijn blik ving. Een van de tafels was opzijgeschoven en stond bijna strak tegen de bar. Een man zat alleen, met zijn handen voor zich, terwijl zijn vingers iets heen en weer rolden. Hij had een rond, verweerd gezicht; zijn neus was varkensachtig en zijn kin werd spaarzaam bedekt door plukjes weerbaartsig donker haar. Hij was stevig gebouwd, met vierkante schouders, en droeg een donkere bril die te groot was voor zijn gezicht. Zijn gebloemde hawaïhemd was opzichtig rood en geel, met korte rafelige mouwen. In eerste instantie leken de ontblote onderarmen van de man onnatuurlijk donker, maar toen Malcolm wat beter keen, realiseerde hij zich dat ze onder de tatoeages zaten. Snel wendde hij zijn ogen af.

"Ongeveer een uur later," ging Halloway verder, en zijn stem doorsneed het plotselinge gegons in Malcolms oren, "wordt er op de deur geklopt. Afijn, ik doe open en daar staat ze dan: lang, slank en welwillend. De een is echt een oogverblindende jonge vrouw, met volle lippen en een prachtig stel tieten. Maar die ander was niet bepaald wat we verwacht hadden."

Malcoms nek gloeide. Halloway en de rest van de zonderlinge seksclub leken te verschrompelen; de man met het bloemetjeshemd nam enorme proporties aan en domineerde zijn gedachten.

Recensie

door Tsenne Kikke

Interessant boek, alleen maar omdat het echt gebeurd. Het enige probleem is, dat je meer over de Japanse sekswereld en over de yakuza, de Japanse maffia, aan de weet komt dan over de financiële wereld. Hoogstwaarschijnlijk goede voeding voor een Amerikaanse blockbuster... Anderzijds zullen mensen die veel op de beurs speculeren, en dan ook nog met hoge bedragen, er wel iets aan hebben; vooral aan de '8 regels van Carney', nogaals afgedrukt op de allerlaatste bladzijde. Het verhaal leest vlot omdat het geschreven is, niet door de verteller zelf, maar door Ben Mezrich, die al een paar soortgelijke boeken op zijn naam heeft staan.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht