ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Memory voor volwassenen

Originele titel: The Memory Prescription

Gary Small

Memory voor volwassenen Type: Paperback
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 473 gram
Aantal Pagina's: 357
ISBN: 90-225-4078-2
ISBN-13: 978-90-225-4078-7
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Zojuist kennis gemaakt met een nieuwe collega, nu alweer zijn of haar naam kwijt? Zijn sleutels en (zonnen)bril geregeld onvindbaar? Bent u de naam van bevriende buren even helemaal kwijt?

Het zijn fenomenen die de meeste mensen wel eens kwellen; het geheugen laat ons zo nu en dan in de steek. Soms is dat zo lastig en irritant dat we er iets aan zouden willen doen. Gelukkig kan dat nu.

Gary Small schreef De geheugenbijbel waarin hij vertelt wat we kunnen doen om ons geheugen fit te houden. Als antwoord op vragen van fans en lezers schreef hij vervolgens Memory voor volwassenen, een methode om in twee weken het geheugen fitter te maken. Het is een zeer effectief programma waarmee u uw hersenen en lichaam traint en deze de juiste voeding geeft.

In Memory voor volwassenen staan denkspelletjes, echte hersengymnastiek en concrete aanwijzingen voor een levensstijl waarmee u uw hersenen fit kunt krijgen en houden.
Dit boek plus twee weken tijd is de totale investering in een stel gezonde hersenen. Nergens is een hoger rendement te halen!

Uittreksel


Blz. 11: Je bent met je vrouw op een feestje en ziet aan de andere kant van de kamer een bekend gezicht. Hij zwaait naar je. Je kent hem wel maar weet zijn naam niet meer. Hij komt naar je toe en je loopt in gedachten het alfabet langs; je bent al bij de L en nog altijd komt er geen naam naar boven. Hij is op twee meter afstand en heeft een brede glimlach op zijn gezicht – M, N, O, P... Hij geeft een stevige hand en zegt: ‘Gert! Hoe gaat het? Je ziet er prima uit. Zeker dankzij je gezonde leven en Betsy’s kookkunst! Leuk jullie weer eens te zien!’ Ook Betsy staat met de mond vol tanden en stamelt: ‘Ja, leuk jou weer eens te zien!’ Het zweet breekt je uit, hij heeft jullie namen genoemd en jij weet dat hij weet dat je de zijne vergeten bent. Op dat moment komt Susan eraan, als een reddende engel! Zij zal zijn naam wel weten. Je brult ‘Susan!’ alsof ze je laatste strohalm is. Je wendt je tot de onbekende: ‘Ken je Susan?’ Hij glimlacht en schudt haar hand. ‘Aangenaam kennis te maken.’ Ze mompelt iets over lekkere hapjes en loopt weg. De man blijft staan en nu is het te laat om nog naar zijn naam te vergane. Gênant? Kom nou. Ongebruikelijk? Helemaal niet.

Hoewel geheugenproblemen zich op alle leeftijden kunnen voordoen, klagen de meesten van ons over toenemende vergeetachtigheid wanneer ze ouder worden.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit boek geeft je de raad om je hersenen te beschermen en het beschrijft ook het '€˜hoe?'€™ En hoe vroeger je er mee begint, des te beter '€“ want, naar het schijnt beginnen onze hersenen vanaf ons twintigste jaar reeds een beetje af te takelen, stelselmatig. De auteur geeft ons een 14-daags geheugenrecept, een soort van lichte versie van een trainingskamp. Het duurt slechts twee weken maar resulteert in belangrijke voordelen die nog lang daarna kunnen doorwerken, beweert Gary Small. Feit is, oefening baart kunst, en in dit geval baart oefening geestelijke activiteit waarvan we jaren later nog de vruchten kunnen van plukken. En, als je er tevreden mee bent, dan kan je dat programma gerust nog maanden of jaren blijven volgen. Het boek is informatief, leest vlot, klinkt overtuigend en velen van ons zullen dit boek kunnen gebruiken om de ziekte van Alsheimer en andere vormen van dementie op een actieve wijze zo lang mogelijk tegen te houden. Van zodra je jezelf het boek aanschaft, mag je natuurlijk niet vergeten het te lezen...
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht