ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het klavertje vier

Originele titel: La buena Suerte

Alex Rovira Celma & Fernando Trias de Bes

Het klavertje vier Type: Hardcover
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 225 gram
Aantal Pagina's: 123
ISBN: 90-225-4043-X
ISBN-13: 978-90-225-4043-5
Categorie: Sprookjes, mythen, legenden
Richtprijs: € 12,95

Korte Inhoud


Dit is een fabel over Geluk... niet enkel en alleen voor de jeugdige lezer, maar ook - sorry, ik verbeter: vooral voor elke volwassene.

‘Lang geleden riep Merlijn alle ridders bijeen en vertelde hun het volgende: ‘Over zeven nachten zal een klavertjevier, een toverklavertje dat onbegrensd geluk brengt aan wie het bezit, ergens in het Betoverde Bos ontkiemen. Wie durft de uitdaging aan te gaan om in het Betoverde Bos naar het klavertjevier te gaan zoeken?’

Met deze zin begint de legende van Het klavertjevier, een inspirerend en buitengewoon positief verhaal: een fabel die de sleutels van het Geluk onthult, zowel in het persoonlijke leven als in zaken. Het hoofdverhaal van dit boek is een fabel over twee ridders, Sid en Nott. Zij gaan op zoek naar een geluksklavertje, waarvan de tovenaar Merlijn verteld heeft dat het zal ontkiemen in het Betoverde Bos. Sid, de goede ridder die iedereen hoffelijk bejegent en hard wil werken, wordt geheel volgens verwachting beloond met een geluksklavertje.

Uittreksel


Blz. 13: Op een mooie lenteavond ging Victor, een man die er elegant en ontspannen uitzag, op zijn favoriete bank zitten in het grootste park van die grote stad. Hij voelde zich daar op zijn gemak, maakte zijn stropdas los en liet zijn blote voeten op het luchtige klavertapijt rutsen. Victor, die vierenzestig was en veel succes in zijn leven had gehad, hield van die plek.

Maar die avond zou anders zijn dan anders; er stond iets onverwachts te gebeuren.

Een andere man, David, ook in de zestig, kwam naar dezelfde bank gelopen, om daar ook te gaan zitten. Hij had een vermoeide tred, alsof hij zich verslagen voelde. Je kon merken dat hij een treurig mens was, hoewel hij op zijn manier iets van waardigheid had behouden. David was er op dat moment nogal slecht aan toe. Hij was er in feite al verscheidene jaren slecht aan toe.

David ging naast Victor zitten en hun blikken kruisten elkaar. Het vreemde was dat zowel de een als de ander het gevoel had dat ze door een bepaalde band met elkaar verbonden waren, door iets bekends... iets heel vaags maar iets zeer vertrouwds.

‘Ben jij Victor?’ vroeg David voorzichtig.

Recensie

door Tsenne Kikke
Ik sluit me volledig aan bij de volgende omschrijving: '€˜Een imponerend verhaal dat een kracht ontvouwt die aanstekelijk is; een boek om zowel aan vrienden als aan collega'€™s cadeau te doen, omdat het belangrijk is om te gaan met mensen die in staat zijn Geluk te creëren.'€™ Enrique Azuaga, directeur HSM Group.

Dit boek, of beter gezegd: het verhaal in dit boek toont ons op een sprookjesachtige manier dat geluk niet iets is dat in de lucht hangt om zomaar te grijpen. Geluk zit in eenieder van ons..., beweren beide auteurs.

Ik raad dit boekje aan eenieder aan.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht