ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zen en de kunst van het verliefd worden

Originele titel: Zen and the art of falling in love

Brenda Shoshanna

Zen en de kunst van het verliefd worden Type: Hardcover
Uitgever: De Boekerij
Gewicht: 378 gram
Aantal Pagina's: 272
ISBN: 90-225-4039-1
ISBN-13: 978-90-225-4039-8
Categorie: Liefde & Romantiek
Richtprijs: € 19,9

Korte Inhoud


We vragen nooit naar de zin van het bestaan als we verliefd zijn. De vraag die we dus eigenlijk zouden moeten stellen, is: waarom zijn we niet altijd verliefd? - Bhagwan Shree Rajneesh

Eigenlijk zouden we altijd verliefd moeten zijn. Verliefdheid geeft enorm veel energie aan ons dagelijks bestaan, positieve gevoelens stromen rijkelijk door ons heen. Pijntjes en kwaaltjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en ieder moment is bijzonder. Hoe komt het dan dat we niet permanent verliefd zijn?

Brenda Shoshanna is psychologe en relatietherapeut en verdiept zich reeds lange tijd in alle aspecten van het zenboeddhisme. In Zen en de kunst van het verliefd worden geeft zij de lezers op Zen gebaseerde aanwijzingen waarmee we ons liefdesleven kunnen oppeppen en romantiek kunnen ervaren. Een van de adviezen voor als je op zoek bent naar liefde is: doe je schoenen uit, ga op een lekker dik kussen zitten en doe niets... Met deze en tien andere concrete tips leren we de liefde in ons leven toe te laten en een blijvende en bevredigende relatie op te bouwen.

Uittreksel


Blz. 25: "Iemand die niet kan liefhebben, kan gedoemd zijn tot een leven als "hongerige geest"™. Hongerige geesten zijn mensen die sterven van de honger. Ook al staan er tafels vol met heerlijk eten en lekkernijen om hen heen, dan nog hebben ze nooit genoeg, hoeveel ze ook eten. Ze zijn niet in staat om het voedsel te proeven, dus hoeveel ze re ook van in hun mond stoppen, ze blijven maar zoeken naar meer.

Hongerige geesten kunnen de ene relatie na de andere proeven, maar weten niet hoe ze die moeten verteren. Ze weten nooit wie de ander is of wie ze zelf zijn. Ze weten alleen dat ze steeds meer willen. Ze fantaseren erover dat er binnenkort iemand anders, de perfecte partner, de drempel over komt stappen. Sommige hongerige geesten staan al klaar voor de liefde, maar hebben eigenlijk alleen maar de bedoeling om degene die ze vinden te verleiden en te plagen. Zodra diegene dan liefde van hen verwacht, wijzen ze hem af. Ze scheppen er plezier in om de liefde die ze lijken te bieden ook weer terug te trekken. Daardoor krijgen ze een gevoel van macht, zodat niemand macht over hen kan uitoefenen bij dit vreemde liefdesspelletje."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht