ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Endymion Spring

Originele titel: Endymion Spring

Matthew Skelton

Endymion Spring Type: Hardcover
Uitgever: Manteau
Gewicht: 615 gram
Aantal Pagina's: 344
ISBN: 90-223-2009-X
ISBN-13: 978-90-223-2009-9
Categorie: SF & Fantasie
Richtprijs: € 18,5

Korte Inhoud


‘Endymion’ speelt zich af in het hedendaagse Oxford en in het Duitsland van 1450, aan de vooravond van de uitvinding van de boekdrukkunst. De jonge drukkersleerling Endymion Spring ontdekt een mysterieuze kist met sloten die lijken op slangenkoppen, met tanden die volgens de overlevering giftig zouden zijn. Als hij de koppen aanraakt snijdt hij zich aan de tanden en door het bloed gaat de kist open. In de kist huist een geheim dat meer dan vijf eeuwen bewaard zal blijven totdat een eenzame jongen met de naam Blake het per ongeluk weer ontdekt. Dat is het begin van een zoektocht naar kennis en macht die de mensheid op de rand van de afgrond brengt.

Uittreksel


Blz. 7: Wat is dit voor een boek?

Blake sloeg een pagina om, en toen nog een en nog een. Hij probeerde in het verhaal te komen, maar wist niet hoe. Er waren geen woorden die hij als leidraad kon gebruiken - alleen blanco pagina’s die als een witte wenteltrap naar het onbekende leidden. In gedachten volgde hij de bladzijden en vroeg zich af waar ze hem heen zouden brengen, maar steeds liep het spoor dood.

Hij voelde zich teleurgesteld maar toch ook opgetogen, alsof hij begonnen was aan een lange speurtocht naar iets wat hij moést vinden. Maar wat zocht hij? En hoe moest hij weten wanneer hij het gevonden had? Hij was gewoon een jongen van twaalf, die niet eens erg goed kon lezen. Toch was hij ervan overtuigd dat, als hij dieper wroette en het boek verder verkende, hij kans maakte iets te ontdekken - misschien wel een geheime code die in het papier verborgen zat en die tot een nog veel grotere ontdekking zou leiden.

Maar hoe moest je een blanco boek lezen?

Ten slotte sloeg hij het weer dicht en zette het terug in de kast, zonder te beseffen dat het verhaal zichzelf al schreef...

Recensie

door Tsenne Kikke
Endymion Spring, de naam van een 12-jarige jongetje, is een spannend verhaal voor de jeugdige lezer. Het bereikt niet het '€˜Harry Potter-niveau'€™, maar het boek is reeds in verscheidene talen vertaalt en verschijnt over de hele wereld. Ook zijn inmiddels de filmrechten gekocht door Warner Bros. Het einde van het verhaal schreeuwt naar een vervolg. Hoogstwaarschijnlijk mogen we van dit boek weldra dan ook een tweede deel verwachten.

Website: www.endymionspring.nl/

Voor wie is het ? - Natuurlijk voor jonge lezers vanaf 10 à 12 jaar '€“ maar, volwassenen, jong van hart, kunnen er misschien ook nog wel van genieten.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht