ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

door & door Barcelona

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

door & door Barcelona Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 375 gram
Aantal Pagina's: 192
ISBN: 90-2155-389-9
ISBN-13: 978-90-2155-389-4
Categorie: Reisgidsen
Richtprijs: € 18,95

Korte Inhoud


Ontdek het ware Barcelona. De serie door & door voert je naar bijzondere en dagelijkse plekken in de stad; de plekken waar de oorspronkelijke bewoners graag zijn. De korte, meeslepende verhalen en de schitterende sfeerfoto s nemen je mee langs verborgen binnenplaatsen, historische plekken en gezellige plekjes om even neer te strijken en te genieten van de stad. Een heerlijk bladerboek en reisgids voor wie de ware stad wil ontdekken.

Uittreksel


Blz. 9: VOORWOORD
 
Voorbij de warme stranden en kustdorpjes van de Costa Brava Ligt de stad Barcelona, ingeklemd tussen de heuvels en de zee. Dagelijks slenteren honderden toeristen hier over de drukke Ramblas, op weg naar de feeërieke gebouwen van architect Gaudí, die de stad versieren. De gekleurde huizen, smeedijzeren balkons, vrolijke stoeptegels en groene palmbomen onderweg zorgen meteen voor een ontspannen gevoel van vakantie, gewoon in de grote stad. Het voelt alsof de tijd hier zachtjes vertraagt. Alsof deze stad je omarmt en nieuwe energie geeft, alleen al door in de straten te wandelen en het dagelijkse leven voorbij te zien komen. De toeristische trekpleisters in Barcelona zijn mooi. En de stad zelf is nog veel mooier.

door & door Barcelona neemt je mee naar dit Barcelona. Naar het indrukwekkende uitzicht vanuit de ouderwetse zweefmolen, naar overdekte markten, waar de buurt elkaar ontmoet en naar de binnenplaats van de kathedraal, waar dertien ganzen en vele heiligen een plekje hebben. Langs de voormalige textielfabriek vol moderne kunst, de oude watertoren tussen de huizen en het labyrint van cipressen in een groene oase, waar je het liefst de hele dag zou blijven. Maar de straten lokken, terug naar de wijde boulevards met de mooie lantaarns, de smalle steegjes van het oude centrum en de automatische trappen van de berg Montjuïc. Terug naar het warme zand aan de rand van de stad. Waarschijnlijk is er te veel stad en te weinig tijd. Maar dat geeft niet, gewoon gauw weer gaan...

door & door Barcelona is een boek om inspiratie op te doen en de stad met andere ogen te bekijken. Voor thuis in Nederland op de bank, maar ook voor onderweg in de tas. Achterin vind je tips en alle informatie om de plekken uit de verhalen zelf te bezoeken en de leukste restaurants daar in de buurt te vinden.
 

Recensie

door Tsenne Kikke

Kleurrijke stadsgids Barcelona die je door & door de stad leert kennen door middel van vele foto’s en inspiratievolle tips. Eigenlijk is er slechts circa 20% tekst: de rest zijn matkleurige foto’s.

Inhoudsopgave:

 1. Aankomst in de stad
 2. Wondere wereld
 3. Zo bij de zee
 4. Catalaanse trots
 5. Melk & Vermouth
 6. Verdwalen
 7. In de hoogte
 8. Kunst
 9. ’s Zomers
 10. Uitbreiding
 11. Stadse kinderen
 12. Voor de ziel
 13. Sportief
 14. Op Straat
 15. In goede handen

Inclusief stadsplattegrond met 54 hoogtepunten, Yellow Pages, een katern boordevol informatie en tips voor als je zelf op stap wilt gaan. Wil je gratis de Yellow Pages als e-book op je smartphone of tablet ? Achterin vind je de QR-code.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht