ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

The Secret voor jongeren

Originele titel: The Secret to Teen Power

Paul Harrington

The Secret voor jongeren Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 178
ISBN: 90-2154-779-1
ISBN-13: 978-90-2154-779-4
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


The Secret, uitgegeven in 39 talen en in 41 landen, is een internationaal fenomeen, dat miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd heeft om te bereiken wat ze voor onmogelijk hielden. Het is nu tijd om The Secret door te geven aan de volgende generatie.

In deze wereld vol off- én online stress en snelle oplossingen is vertrouwen in jezelf op jonge leeftijd een must. Imago, uiterlijk, relaties, school, familie, ambities, waarden en dromen, hoe houd je alles onder controle? Jongeren moeten zoveel tegelijk: keuzes maken, dingen leren en ontdekken. Geen wonder dat het vaak moeilijk is om (de juiste) keuzes te maken.

The Secret voor jongeren legt uit hoe jongeren het heft in eigen handen kunnen nemen met behulp van de Wet van de Aantrekkingskracht om vol zelfvertrouwen en inspiratie hun dromen te verwezenlijken.

The Secret voor jongeren staat vol met inspirerende uitspraken van supersterren als Madonna en iconen als Barack Obama, en bevat veel aansprekende waargebeurde verhalen van jongeren die The Secret hebben toegepast om hun dromen te realiseren. Het boek staat vol handige tips en strategieën die helpen je doel te ontdekken, geluk en harmonie te bewerkstelligen, en vreugde te creëren. Hiermee zullen jongeren begrijpen dat zij invloed hebben op hun eigen leven, controle hebben over hun eigen lot en zelfverzekerd de wereld in kunnen stappen om het leven te creëren waar ze altijd al over hebben gedroomd.

Als producent van de film The Secret leerde auteur Paul Harrington uit eerste hand de principes van The Secret kennen. Hij zag zijn dochter worstelen en besloot haar kennis te laten maken met de wet van de aantrekking. Dit inspireerde hem om de principes van The Secret ook voor een jonger publiek toegankelijk te maken.

Uittreksel


Blz. 1: Goed, hoe zit het nu eigenlijk met dat GEHEIM waar iedereen het over heeft? Ze zeggen dat je ermee kunt zijn, doen of hebben wat je maar wilt. Klinkt goed toch? Misschien net iets té goed?

HET GEHEIM zorgt ervoor dat de armen rijk worden, de hongerigen genoeg kunnen eten, mensen in oorlogsgebieden vrede krijgen en de zieken gezond worden. Dat is de waarheid. Maar het kan ook helpen dromen uit te laten komen... jouw dromen. Misschien vind je dat je dat niet verdient. Toch is dat wel zo. Als je het kunt dromen, dan heb je de macht om het waarheid te laten worden. Echt waar.

Het lijkt nogal voor de hand liggend, maar het moeilijkste aan het realiseren van je dromen is dat je precies weet wat je droom is.

Toen je klein was had je geen grenzen, weet je nog? Volwassenen vroegen je: 'Wat wil je later worden?' En jij zei: Astronaut."Dokter."Balletdanser."Voetballer.' Je kon alles worden wat je maar wilde.

En toen werd je ouder. Toen was er die druk, waren er verwachtingen, eisen en beperkingen. Je werd bedolven onder de redenen waarom je je dromen niet kon waarmaken. Mensen zeiden dat je niet slim genoeg was, niet sterk genoeg, niet mooi genoeg, niet goed genoeg. Alsof al je ambities van je werden afgepakt door de wereld van de volwassenen.

Maar... wat als er een GEHEIM zou zijn waardoor je dromen uitkomen? Wat als je terug kon gaan naar die periode in je leven toen er geen grenzen waren aan wat je kon zijn? En wat als je ontdekte dat je de macht hebt om al je dromen uit te laten komen - dat je overal naar toe kunt, alles kunt doen en alles kunt zijn wat je wilt?

Zou je dat willen horen?

Zeg het maar... zal ik je een GEHEIM vertellen?

Het heeft nu lang genoeg geduurd: je moet er echt over weten. Het is tijd om de waarheid te ho-ren - de echte waarheid. En de waarheid is dat dit grote GEHEIM waar iedereen het telkens over heeft... weet je, dat geeft je werkelijk de kracht om alles te zijn wat je kunt zijn en alles te bereiken wat je wilt.

Wonderen op het gebied van gezondheid, rijkdom, succes, relaties, geluk, vrijheid, liefde... het wordt allemaal mogelijk zodra je eenmaal HET GEHEIM kent.

Maar wat is dat nou precies, THE SECRET of HET GEHEIM?

Volgens de wetenschap zijn er bepaalde wetten die het Universum regeren. De wet van de zwaartekracht: wat omhooggaat, komt ook weer omlaag. En de relativiteitstheorie van Einstein: alles in het universum bestaat uit energie. Dan is er nog de snaartheorie: alles in het universum trilt, alles heeft zijn eigen trilling.

Maar de meest krachtige wet in het hele universum is... de wet van aantrekking.

HET GEHEIM is de wet van aantrekking.

Alles wat er in je leven gebeurt, heeft te maken met aantrekking. Je trekt zelf aan wat je overkomt. Alles, tot het kleinste toe, of het nu helemaal geweldig is of absoluut verschrikkelijk. Je doet het allemaal zelf.

Dat doe je met de kracht van je gedachten. Waar je aan denkt, dát is wat er op je afkomt. Dát is wat gebeurt.

EEN UNIVERSELE KRACHTBRON

Want weet je, je gedachten werken als universele krachtbron, als een natuurkracht: waar je aan denkt, dat komt op je af. Je vormt je leven door de gedachten die je op dit moment hebt. Dat klinkt alsof je de nieuwe Uri Geller hoort praten, maar het is absoluut waar. Alle grote religies over de hele wereld zijn het hierover eens: hindoeïsme, jodendom, christendom, boeddhisme en islam. En veel beschavingen en culturen die de afgelopen vijf millennia hebben bestaan, hebben ook gebruikgemaakt van de kracht van gedachten via deze geweldige universele wet.

Maar dat is wel genoeg geschiedenis nu. Wat belangrijk is, is dat je dit onthoudt: de wet van aantrekking zegt dat het gelijke het gelijke aantrekt. Dat is waar het om draait, dat is het hart en de ziel van deze universele wet.

Je kent het gezegde wel: 'Soort zoekt soort'. Met andere woorden: vrienden voelen zich tot elkaar aangetrokken door alles waarin ze hetzelfde zijn. Ze vinden elkaar leuk omdat ze op elkaar lijken en omdat ze van dezelfde dingen houden. Soort zoekt soort. Zo werkt de wet van aantrekking.

Recensie

door Tsenne Kikke
'The Secret voor jongeren' is een soort van mindfulness boek speciaal gericht op jongeren en gebaseerd op het boek van Rhonda Byrne 'The Secret'. De producent van de film, die werd gemaakt naar aanleiding van het boek 'The Secret', Paul Harrington, wilde ook een boek voor jongeren schrijven over ditzelfde thema.

Waar draait het om in 'The Secret voor jongeren'? 'The Secret' gaat uit dat alles energie is, ooit bewezen door Albert Einstein, en als je zelf positieve energie uitstraalt zal je ook positieve energie terug ontvangen en dat kan op allerlei gebied zijn. Op gebied van vrienden, conditie, betere cijfers noem maar op. Hoe die positieve energie werkt en hoe je het kan toepassen wordt in dit boek uitgelegd. Na de uitleg van de principes van 'The Secret' laat het boek zien hoe je 'The Secret' kan toepassen op geld, relaties, gezondheid, de wereld, jezelf en het leven. Jongeren die deze principe al gebruiken vertellen hun verhaal over hoe het hun leven aanpast.

Het is dus eigenlijk een beetje een boek dat je op andere gedachten wil brengen, negatieve gedachten bezorgen je slechte zaken en positieve goede dingen, wordt erin beweerd. Oké als je positiviteit uitstraalt ben je alleszins vrolijker gestemd, voel je je fijner, en maak je makkelijker vrienden. Maar, of je nu opeens hogere cijfers krijgt - zelfs indien je er niet harder voor werkt dan vroeger - of je zakgeld wordt opeens door al je positiviteit verhoogd, is natuurlijk nog de vraag.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht