ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Survival: het SAS handboek

Originele titel: SAS survival handbook

John Lofty Wiseman

Survival: het SAS handboek Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 789 gram
Aantal Pagina's: 576
ISBN: 90-215-8421-2
ISBN-13: 978-90-215-8421-8
Categorie: Survival
Richtprijs: € 24,95

Korte Inhoud


Hét boeiende en alomvattende boek over álle informatie, gereedschappen en vaardigheden die een mens nodig heeft om onder de meest barre omstandigheden te overleven. Overal ter wereld kun je geïsoleerd raken, zegt John Wiseman. Daarom is het van het grootste belang dat je op noodsituaties voorbereid bent. Het SAS Handboek leert je wat je moet doen bij een ramp (‘hoe overleef je thuis zonder voorraden en als alle voorzieningen zijn uitgevallen’), wat je het beste kunt aantrekken als je op avontuur gaat (‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’), welke dieren je kunt eten en hoe je ze moet villen en hoe je gereedschap maakt. Maar gelukkig ook hoe je kunt zorgen dat je gered wordt. Dit boeiende en allesomvattende handboek is een onmisbare hulp om te kunnen overleven in de wildernis en in elk klimaat, op land of op zee, voor kampeerders, trekkers en zeilers en verder voor iedereen die zich bezighoudt met outdooractiviteiten.

John ‘Lofty’ Wiseman heeft 26 jaar gediend bij de Britse legereenheid Special Air Service (SAS). Dit handboek, waarvan de eerste editie in 1986 verscheen, is gebaseerd op de trainingstechnieken van ‘s werelds beroemdste elitekorps. Deze geheel herziene en geactualiseerde editie van deze bekende titel is nu verschenen in praktisch rugzakformaat met een handig plastic omslag.

Uittreksel


- Voorbereiding: alles wat u nodig heeft voor survival en de noodzakelijke voorbereiding, zoals een zakformaat survivalkit.

- Hoe te handelen: hoe redt u zich in elke mogelijke situatie, van het omgaan met ongelukken tot het aanpassen aan een ander klimaat of terrein, zoals in de poolgebieden, bergen, zeekusten, woestijnen en de tropen?

- Voedsel: wat u moet eten, waar u het kunt vinden (met behulp van de miniatuurveldgids) en hoe u het moet bereiden en bewaren.

- Een kamp opslaan: hoe u de beste locatie en de verschillende soorten schuilplaatsen vindt, hoe u zorgt voor een goede organisatie in het kamp en hoe u de juiste gereedschappen en knopen gebruikt.

- Aanwijzingen interpreteren: u leert niet alleen kaartlezen, maar u tevens oriënteren met behulp van natuurlijke hulpmiddelen als weersoriëntatie.

- Onderweg: hoe kiest u de best mogelijke route, ook al is deze niet de meest voor de hand liggende?

- Gezondheid: hoe biedt u eerste hulp en de natuurlijke behandeling bij tropische ziekten, lichamelijke problemen en onderkoelingsgevaar en hoe herkent u gevaarlijke planten en dieren?

- Survival op zee: hoe verlaat u veilig een schip en hoe overleeft u op zee,? Hoe komt u aan voedsel en hoe gevaarlijk zijn haaien?

- Redding: welke signalen en codes, technieken en verschillende soorten redding zijn belangrijk?

- Rampen: wat moet u doe bij rampen als vuur, droogte, overstroming, onweer, aardbevingen en ongelukken met chemicaliën en hoe overleeft u thuis zonder voorraden en als alle voorzieningen zijn uitgevallen?

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit boek is het lezen waard, zelfs als je geen Indiana Jones bent. Als u op reis gaat, kan uw boot kapseizen, kan je verdwalen in de een of andere woestijn, park of jungle. Zelfs in onze Ardennen of in de Zwitserse Alpen. In Australië bijvoorbeeld zijn er parken zo groot als België: 33.000 km2. Je kunt, vertrekkende van Sydney naar Ayers Rock of naar Perth onderweg in de woestijn verdwalen. Elk jaar overkomt het onwetende toeristen. Waarom? Wel, de weg leidt door een enorm uitgestrekt woestijngebied en die weg is duidelijk zichtbaar... totdat er een zware wind opduikt die heel de weg onder het zand blaast. Op dat moment zie je écht niets meer en kan je verdwalen, zelfs met een 4 x 4.

Als je natuurlijk nooit jouw thuis verlaat heb je deze gids niet zo nodig... toch mensen die in Spanje, Frankrijk of Portugal wonen en hun huis tijdens die enorme bosbranden in vlammen hebben zien opgaan, hadden toch beter dit handboek voorafgaand ingelezen. Je kunt zelfs per ongeluk met je wagen in een rivier belanden, enzovoort.

Kortom: in sommige gevallen is het handig om het SAS handboek bij de hand te hebben... of, je moet over een goed geheugen beschikken. Toch maar inlezen: je weet maar nooit...
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht