ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Eindelijk rust

Originele titel: Quiet your mind

John Selby

Eindelijk rust Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 386 gram
Aantal Pagina's: 285
ISBN: 90-215-8172-8
ISBN-13: 978-90-215-8172-9
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


'Als je even niet direct met vakantie kunt, is ‘Eindelijk rust’ het beste alternatief!' John Gray, auteur van Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus.

Last van stress? Van te grote druk, slapeloosheid, zorgen? Heb je het gevoel altijd te kort te schieten, heb je nooit genoeg tijd, moet je steeds achter de dingen aanrennen? Dat is allemaal niet meer nodig!

Dit boek laat zien hoe je kalmte, rust en vrijheid kunt creëren, ook in een druk en hectisch bestaan. Door meditatie, ademhalingstechnieken en andere eenvoudige oefeningen kun je die doelen in korte tijd bereiken.

Waarom nog langer tobben? Eindelijk rust...

- Leer je geest vrij te maken van dwanggedachten en vooroordelen.
- Leer om je geen nodeloze zorgen te maken.
- Leer beslissingen te nemen die je vrij maken.
- Leer goed te slapen.
- Leer efficiënt te werken zonder wanorde en stress.
- Leer rust te vinden en te creëren voor jezelf en anderen.

Uittreksel


Blz. 15: In de eerste drie hoofdstukken wordt toegelicht hoe onze gedachten ons leven beïnvloeden en hoe we beperkende mentale gewoontes – onze kritische innerlijke stem, onze zorgelijkheid, onze angsten – kunnen overstijgen. Deze hoofdstukken zijn belangrijk, maar ze zijn in feite alleen voorbereidende stappen, noodzakelijk om de werkelijke vrucht van dit boek te kunnen plukken: een nieuw gebruik van ons eigen hart.

Recent onderzoek, dat in hoofdstuk 4 uitgebreid aan de orde komt, wijst uit dat het hart voor minstens 65 procent uit zenuwweefsel dat identiek is aan de neurale samenstelling van de hersenen zelf. Het is niet overdreven om het hart ons ‘vijfde brein’ te noemen. Al sinds mensenheugenis wordt in mondelinge overleveringen en in de literatuur gesproken over luisteren naar de wijsheid van je hart. Nu beginnen we meer inzicht te krijgen in hoe we met ons hart voelen – en denken.

Recensie

door Tsenne Kikke
Zelden zulk een subliem boek gelezen! Als je écht geïnteresseerd bent om jouw overtuigingen te herzien teneinde meer rust en evenwicht in jezelf te vinden dan raak ik je écht aan jezelf dit meesterwerkje aan te kopen! En, wat John Gray schrijft is meer dan een publicitaire lokvogel; het is de waarheid. Waarom trekken mensen er op uit? Waarom gaan ze met 'vakantie'? Velen komen gestresder terug dan voor ze vertrokken zijn. Dit boek zàl je helpen de nodige rust in jezelf te herwinnen. Voor mij is het dé opvolger van het boek 'De kracht in jezelf' van Dr. Simonton.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht