ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De 70's - alles over de jaren zeventig

Marjolein van Rotterdam

De 70's - alles over de jaren zeventig Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 398 gram
Aantal Pagina's: 144
ISBN: 90-215-8170-1
ISBN-13: 978-90-215-8170-5
Categorie: Actueel & Human Interest
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Retro! Alles wat je wilt weten over de jaren zeventig! Het grote succes van ABBA, John Travolta & Olivia Newton John, de hotpants & de plateauzolen, de oliecrisis & de autoloze zondagen, streaking, de opkomst van de punks... wie herinnert zich het niet? Het waren de spannende jaren zeventig! Alles moest kunnen... en alles kon ook. Toen toch! Het waren de jaren van de veelvormigheid: zowel in de mode als in de muziek. Aan welke rages en trends deed je mee en wat was (wereld)nieuws? De 70's doet deze tijd in woord, beeld én muziek herleven!

Uittreksel


Blz. 12: Ondanks de betrekkelijk afwezigheid van geweld binnen de gestaalde kaders van de links-radicale, is terreur onvermijdelijk in de seventies. Iedereen is er bang voor. En niet voor niets. Kapingen en aanslagen lijken aan de orde van de dag. Niet alleen in het buitenland, waar de RAF, de PLO en Zwarte September het nieuws beheersen, maar zelfs in Nederland. In het jaar waarin Zwarte September tijdens de Olympische Spelen een aantal Israëlische sporters gijzelt, wordt Nederland opgeschrikt door terreur, zij het zonder dodelijke afloop. OP 6 februari 1972, midden in de nacht, zien de bewoners van Ravenstein een enorme vuurbal en een rookwolk in de vorm van een paddenstoel. Het blijkt een aanslag op de gasstations te zijn. Maar wie de gasaanslag heeft gepleegd en waarom, wordt nooit opgehelderd. Na Ravenstein lijkt er wel elk jaar een terreuractie te moeten plaatsvinden. In de herfst van 1973 kapen drie Palestijnen de Boeing 747 Mississippi. Nederland is in 1973 bevriend met Israël, en dus een vijand voor de Arabische wereld.Tijdens de Jom Kippoeroorlog leidt dat tot strafmaatregelen zoals de olieboycot, en ook tot deze kaping, die overigens goed afloopt.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit boek, rijkelijk geïllustreerd, helpt ons een nostalgische blik op het verleden te werpen. Ach de jaren 70!... Op welke muziek werd er in gedanst? Wat zag je toen op de Nederlandse buis? Hoe zag de mode van die tijd er uit? Wat was (wereld)nieuws ? Het boek, is overzichtelijk ingedeeld, jaar na jaar, - en, per hoofdstuk ook een aantal bijzondere items, zoals sport, muziek, wonen, radio en televisie, eten, drinken, drugs, rages en trends kunst & cultuur, mode, nederpop - en dat allemaal bij onze Noorderburen waarvan een groot deel natuurlijk ook naar België was overgewaaid.

Nota: op de fotoweergave van de kaft lezen we 'Inclusief CD'. Gelieve te noteren dat dit een vergissing is!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht