ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Eten voor de kleintjes

Stefan Kleintjes

Eten voor de kleintjes Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 607 gram
Aantal Pagina's: 240
ISBN: 90-215-8032-2
ISBN-13: 978-90-215-8032-6
Categorie: Ouderschap
Richtprijs: € 19,9

Korte Inhoud


Borstvoeding is de meest normale voeding voor een zuigeling. Kijk maar eens wat er gebeurt als je een pasgeboren baby op de blote buik van zijn moeder legt en het nieuwe stel de rust geeft om aan elkaar te wennen: de zuigeling zal uit zichzelf de tepel vinden en gaan drinken. Precies zoals de natuur het geregeld heeft.

In dit boek legt kinderdiëtist Stefan Kleintjes (bekend van de website www.borstvoeding.com) zorgvuldig uit hoe het geven van borstvoeding een succes kan worden. Hij doet dat als een soort bemoedigende coach die aan de zijlijn jonge moeders adviezen influistert. Borstvoeding beschermt tegen allergieën , darmziekten, infecties en overgewicht. Bovendien voorkomt borstvoeding welvaartsziekten en is het gezond voor de moeder.

Het is haast ouderwets te denken dat een zuigeling vanaf zes maanden potjeseten, hapjes en prakjes nodig zou hebben. De blender en staafmixer kunnen voortaan in de kast blijven, want Kleintjes laat zien dat jonge baby's goed in staat zijn zelf hun eten te kiezen: ze leren snel zelfstandig groente, fruit en brood op te pakken, naar de mond te brengen en weg te kauwen. Zijn tips en adviezen maken het eten aan tafel met je baby een waar feest. Vanuit een echte liefde voor het vak slaagt hij erin jonge moeders te inspireren, te motiveren en te steunen.

Uittreksel


Blz. 85: Er is een enorm aanbod aan potsjesvoeding op de markt: vlees, vegetarisch, met zuivel, met brokjes, biologisch... en meestal is de inhoud gehomogeniseerd. Je kind hoeft niet te kunnen kauwen en hij kan het toch eten. Maar hij leert er ook niet van kauwen, en hij leert ook niet verschillende smaken onderkennen en soorten eten herkennen. Het darmstelsel leert niet geleidelijk zijn taak te vervullen met kleine beetjes volwaardig voedsel, de kneedbewegingen van de darm zijn nauwelijks nodig en voor het verteren hoeft geen moeite gedaan te worden.

Potjes zijn en blijven duur voedsel, alleen handig voor als je weinig tijd hebt of op vakantie bent. Zelf bereid, vers eten is stukken goedkoper.

En nog steeds bevelen de fabrikanten een aantal van hun potjes aan vanaf de leeftijd van vuer maanden. Een verstandige moeder doet dat niet, die weet beter en volgt de richtlijnen van de Inspectie of de WHO, en zij geeft haar kind het eerste halfjaar uitsluitend borstvoeding, of een kunstmatige zuigelingenvoeding, maar in elke geval zonder iets anders erbij.

Recensie

door Tsenne Kikke
Een boek, boordevol gevuld met advies en recepten.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht