ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vrede is de weg

Originele titel: Peace is the way

Deepak Chopra

Vrede is de weg Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 386 gram
Aantal Pagina's: 285
ISBN: 90-215-8022-5
ISBN-13: 978-90-215-8022-7
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 19,9

Korte Inhoud


Mahatma Gandhi zei: ' Er is geen weg naar vrede, Vrede is de weg.' De mens lijkt niet zonder geweld en oorlog te kunnen, en tegelijk verafschuwen wij die. En om dat het probleem diep in onszelf zit, is daar ook de oplossing. In dit schitterend geschreven en moedige boek vertelt Deepak Chopra hoe wij allemaal vrede kunnen vinden. In zeven stappen kan iedereen leren om geweld te bezweren en vrede te creëren voor onszelf en anderen. En als genoeg mensen dit leren, zal vrede de norm worden. Dat is de boodschap en de blijvende waarde van dit belangrijke boek.

Uittreksel


Blz. 13: Het is vandaag een goede dag om een eind ete maken aan oorlog. Het symbolische getal van duizend Amerikaanse slachtoffers in Irak was vandaag - 11 september 2004 - een feit. De meeste doden zijn gevallen na het uitroepen van de overwinning iets meer dan een jaar geleden. Hoe ziet de wereld eruit op dit moment, nu je deze woorden leest? Ik kan het niet voorspellen, maar ik weet wel dat we als deze oorlog voorbij is ergens op de wereld met terrorisme, zelfmoordbommen, opstanden en burgeroorlogen geconfronteerd worden. En landen als Noord-Korea en Iran, die door de VS als 'schurkenstaten' zijn gebrandmerkt, zullen nog steeds een nucleaire bedreiging vormen. Geweld zal nog steeds om zich heen grijpen, wanneer je dit ook leest.

Aan het begin van 2003 schatten deskundigen dat er op dat moment wereldwijd zo'n dertig gewapende conflicten werden uitgevochten. Het is een goede dag om deze oorlogen te beëindigen. Maar zal dat ook gebeuren? En als het gebeurt, wat zal er dan voor in de plaats komen? Wil je oorlog een halt toeroepen, dan zul je niet slechts één conflict bij de kop moeten pakken, of dertig. We moeten een einde maken aan het concept van oorlog. Het concept heeft ertoe geleid dat oorlog eerst een gewoonte is geworden, daarna een verdovende continuïteit.

Recensie

door Tsenne Kikke

Hopelijk bereikt dit boek miljoenen mensen. En hopelijk passen al die mensen het advies toe dat erin beschreven wordt. Het klinkt utopisch, misschien is het wel een utopie, maar ondertussen heeft Deepak Chopra dankbaar gebruik gemaakt van een wereldwijd gemis, namelijk, ˜vrede'. Het boek heeft een epiloog: een boeddhistisch fabeltje over de reus Plakhaar en Prins Vijf Wapens...

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht