ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Langs... bed & breakfasts

Tineke Zwijgers

Langs... bed & breakfasts Type: Hardcover
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 430 gram
Aantal Pagina's: 144
ISBN: 90-215-8002-0
ISBN-13: 978-90-215-8002-9
Categorie: Regionale cultuur
Richtprijs: € 15

Korte Inhoud


De allerleukste, betaalbare - Bed & Breakfasts van Nederland, en één adres uit Antwerpen, plus één uit Arimont-Malmédy. :

- Selectiecriteria: bijzondere locatie, bijzondere eigenaars, bijzondere inrichting van de kamers etcera.

- Cadeau-artikel vol inspiratie en informatie.

- Thematische indeling: langs de kust, het IJsselme het rivierenland, het bos, de hei, de polder, de heuvels, de stad.

- Een overzichtelijke landkaart.

- Veel aandacht voor fotografie.

- Verrassende uitvoering: genaaid gebrocheerd met karton beplakt, envoorzien van stansgat .

Uittreksel


Blz. 5: Nederland kent vele honderden adressen voor Bed & Breakfast en het worden er steeds meer. Dat is niet zo verwonderlijk. Voor de prijs van een standaard hotelkamer met functioneel comfort word je in een B&B persoonlijk ontvangen en overnacht je in een mooie en comfortabele kamer in een bijzondere omgeving.

Wij pretenderen niet dat de we veertig beste B&B-adressen hebben geselecteerd. Daar zouden we minstens honderd andere ‘landlords’ en ‘landladies’ tekort mee doen, want het niveau in Nederland (en net over de grens) is hoog. Met als uitgangspunt zeven landschaptypes (als ‘in de kuststreek’, ‘bij bos en heide’ en ‘in de stad’) gingen we op zoek naar bijzondere adressen die voldeden aan vier criteria: enthousiaste eigenaren die een bron van kennis zijn van hun omgeving, een originele behuizing, karakteristiek en fraai ingerichte kamers en een natuurlijk en cultureel interessante omgeving.

De veertig geselecteerde adressen werden niet alleen bezocht. We bleven er logeren, toerden rond in de omgeving, volgden de restauranttip van de eigenaren op en vertrokken pas na het ontbijt. Hoewel alle adressen van harte welkom worden aanbevolen, keken we ook kritisch rond.

Recensie

door Tsenne Kikke
Het boekje beantwoord aan de basisopzet. Het is tevens overzichtelijk, duidelijk, illustratief. Natuurlijk is de keuze beperkt, namelijk een veertigtal adressen van de honderden. Daarom vrees ik dat, ondanks de hoge kwaliteit van zowel kaft, druk en inhoud, het internet meer zal geraadpleegd worden.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht