ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Erik de Vlieger - Tot hier en nu verder

Erik de Vlieger

Erik de Vlieger - Tot hier en nu verder Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 350 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-215-5895-5
ISBN-13: 978-90-215-5895-0
Categorie: Biografie
Richtprijs: € 18,99

Korte Inhoud


De indertijd veelbesproken Nederlandse zakenman Erik de Vlieger publiceert op vrijdag 13 februari 2015 zijn autobiografie. In zijn boek vertelt hij op een openhartige manier over zijn opkomst, val en herrijzenis. Voor wie het niet meer precies weet: justitie richtte in januari 2005 haar pijlen op (de bedrijven) van De Vlieger en viel met volle kracht zijn imperium aan. Hij zag het instorten, maar bond de strijd aan met het OM totdat hij uiteindelijk in hoger beroep werd vrijgesproken.

Erik de Vlieger (1959) is een excentrieke, Nederlandse ondernemer. Jarenlang runde hij het familiebedrijf Imca Textielmachines met zijn vader en broer. Daar leerde hij het klappen van de zweep. Daarna had hij, onder andere, zijn eigen luchtvaartmaatschappij, scheepswerf en mediaonderneming, en speelde hij een rol van formaat in de vastgoedwereld.

'Tot hier en nu verder' is de ondertitel van het boek. Daarmee drukt De Vlieger uit dat hij niet alleen terugkijkt, maar ook vooruitblikt en nieuwe betekenis aan zijn leven geeft. Hij stortte zich op de schilderkunst en exposeert geregeld. In zijn boek gaat het niet alleen over de zakenman, die vertelt over zijn opkomst, maar juist ook over de periode na zijn val en de manier waarop hij zijn leven weer oppakte.

"Ik schrijf wat ik voel en wat ik denk. Dat zou iedereen eens moeten doen in plaats van die laffe, politiek correcte bagger." – Erik de Vlieger

Humoristisch, bijna als in een jongensboek, beschrijft hij zijn jeugd in Zandvoort en zijn avonturen als jonge ondernemer. Hij vertelt hoe hij in het bedrijf van zijn vader terechtkwam, en al jong de wereld over reisde voor zakendeals.  Maar ook over het steeds grotere werk, toen hij zich meer op vastgoed richtte, en over de spannende jaren 1990-2005 die daarop volgden.

Uittreksel


Sorry, wegens het ontbreken van een recensiewerk konden we hier geen uittreksel afdrukken.

Recensie

door Tsenne Kikke

De zakenman Erik de Vlieger, vertelt in dit boek over zijn zakelijke beslissingen - en, over de opkomst en ondergang van de vastgoedwereld. Maar het boek is vooral ook een autobiografie van een scherpzinnig en doortastend man, die lange tijd geteisterd is geweest door verdachtmakingen en ambtelijk machtsspel. Hij verloor er bijna zijn imperium door, maar wist te overleven en te herrijzen.

In dit boek vertelt Erik op humoristische, openhartige, maar ook ontroerende wijze zijn avonturen als jonge ondernemer en het almaar grotere werk dat daarop volgde. Met veel interessant nieuws voor eenieder die weten wil hoe het er nu écht aan toe ging in de spannende jaren 1990-2005.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht