ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

The Power of the Heart

Originele titel: The Power of the Heart

Baptist De Pape

The Power of the Heart Type: Hardcover
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 570 gram
Aantal Pagina's: 240
ISBN: 90-215-5785-1
ISBN-13: 978-90-215-5785-4
Categorie: Heilzaam Denken
Richtprijs: € 19,99

Korte Inhoud


'The Power of the Heart' brengt de kracht, de wijsheid, de liefde en de intelligentie van ons hart op een volkomen vernieuwende wijze onder de aandacht.

Ondanks een lucratief aanbod besefte Baptist de Pape dat hij de weg van de advocatuur niet wilde inslaan. Een bijzondere ervaring maakte duidelijk wat hij dan wel moest doen: laten zien dat de onvoorstelbare kracht van het hart naar het ware doel van ieders leven kan leiden.

Hij creëerde een boek met een verrassende wetenschappelijke en spirituele onderbouwing dat aan het begin staat van een onstuitbare internationale beweging: laat je hart je gids zijn. Vind je ware potentie en je geluk, leef dichter bij je intuïtie.

Hij interviewde daarvoor achttien iconen, onder wie Paulo Coelho, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Maya Angelou en Deepak Chopra. Met elkaar creëerden zij een sensationeel portret van het hart als een onuitputtelijke bron van liefde en wijsheid die het verstand ver te boven gaat. Oefeningen helpen je om de speciale krachten van het hart - waaronder intuïtie, intentie, dankbaarheid en vergeving - te activeren.

Dit boek laat zien hoe juist de stem van ons hart onze kijk op geld, gezondheid, relaties, succes en geluk op verbluffende wijze kan veranderen.

'The Power of the Heart' brengt de kracht, de wijsheid, de liefde en de intelligentie van ons hart op een volkomen vernieuwende wijze onder de aandacht.

Uittreksel


Blz. 29: CONTEMPLATIE: De stem van je hart horen

Zoek om verbinding te maken met het hart een rustig plekje op. Ga daar zitten en breng je gedachten tot rust. Denk even aan niets. Schuif alle zorgen die door je hoofd spoken zachtjes opzij. Breng je adem naar de stilte van je geest, tot in de ruimte die je daar hebt geopend. Luister naar je woordeloze gevoelens. Misschien hoor je een zachte, kalmerende stem - niet met je oren, maar met je gevoel. Het is de stem van je hart, die je laat weten dat alles goed komt.

Terwijl je luistert naar de innerlijke stem van je hart, raak je beter afgestemd op je eigen leven. Je krijgt weer richtingsgevoel. Je ontwikkelt een nieuw gevoel voor wie je bent. Je weet wat je wilt doen en waarom.

Alles komt goed, ja, alles komt goed, ja, alle dingen zullen goed komen.

- Juliana Van Norwich -

Blz. 50: CONTEMPLATIE: Zit en luister

Ga ergens in stilte zitten, zodat je lichaam en je geest zich op elkaar afstemmen, en op hetzelfde moment op dezelfde plaats zijn. Adem driemaal langzaam in en uit om je geest tot rust te brengen. Richt je aandacht op je hart zodat je je hart, de zetel van je ziel, kunt horen. Terwijl je aandachtig naar je hart luistert, krijg je toegang tot zijn intelligentie. Je hart wordt ontvankelijker. Je hart wordt soepel, flexibel.

Concentreer je op je ademhaling. Adem in, adem uit. Als er gedachten en zorgen bij je opkomen, laat ze dan langzaam wegvloeien en keer met je aandacht terug naar je ademhaling. Zo geef je je hart de ruimte waarin het tot je kan spreken. Focus je volledig op je ademhaling... Adem in, adem uit ...

Als je tot rust bent gekomen, richt je je aandacht op je hart. Stel jezelf de volgende vragen om contact te maken met de energie van je hart: Wat maakt me gelukkig? Wat doe ik graag? Wat geeft me plezier? Wat zijn mijn passies? Wat inspireert me en geeft me een gevoel van vervulling?

Vraag jezelf wat je tegenhoudt om contact te maken met je hart: Wat doe ik als ik mijn tijd besteed aan dingen die me niet gelukkig maken, die me geen plezier bezorgen?

En vraag je vervolgens af: Hoe word ik de dingen de baas die me ervan weerhouden om contact te maken met mijn hart? Welke kleine en grote stappen kan ik nemen? Hoe krijg ik dat gevoel van inspiratie en levensvervulling? Stel jezelf open voor het antwoord van je hart, ook als je daar eigenlijk bang voor bent. Je hart zal je de waarheid laten zien en je helpen om je weg te vinden. Je hart heeft alle antwoorden.

Recensie

door Tsenne Kikke

De titel alleen al van de boek: 'The Power of the Heart' - Laat je hart je gids zijn', spreekt boekdelen op zichzelf - en, de inhoud ervan zal geen enkele beginneling ontgoochelen. Het is vloeiend en heel toegankelijk geschreven, het werkt inspirend op jou in, en de boodschappen, die erin afgedrukt staan, zijn duidelijk en helder. Ook is er een film met gelijknamige naam op CD verkrijgbaar.

De 'gevorderden' daarentegen, die weten dat het lichaam met een huis, bestaande uit drie verdiepingen kan vergeleken worden, zullen vrij snel 'de 7 foutjes' vinden. Maar, het zijn schoonheidsfoutjes - en, omdat ze voor eeniedere beginneling totaal onzichtbaar zijn, kan niemand van ons zich er druk over maken. Tenslotte is het boek een prachtwerk - en, een échte aanrader voor elke mens die de taal van het hart wenst aan te leren. Kortom:  'The Power of the Heart' mag ik geen enkele bibliotheek ontbreken!

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht